Lectia lui Grigoras

luni, 13 aprilie 2009, 20:46
3 MIN
 Lectia lui Grigoras

Politehnica a ratat duminica, la Galati, un excelent prilej de a agonisi trei puncte care ar fi "acoperit-o" perfect inaintea seriei foarte dificile care urmeaza, cu meciuri contra pretendentelor la titlu, Dinamo, Timisoara si Urziceni. Supararea iesenilor este cu atit mai mare cu cit acestia au avut in fata o echipa ciuntita, alcatuita, in mare majoritate, din jucatori tineri, cu nume lipsite aproape total de sonoritate. Mai mult, Poli a avut de doua ori meciul in mina, nereusind sa gestioneze eficient momentele psihologice aparute la 0-1 si 2-2; acest lucru este cu atit mai mult de neinteles cu cit media de virsta a jucatorilor de cimp a fost net in favoarea gruparii din Copou, care a avut un plus de experienta de 4 ani (!!!) fata de o trupa galateana cu o cota medie de 23,5 ani. Largind mai mult planul amintit, gasim si principala explicatie a succesului Otelului, determinarea indusa de antrenorul Petre Grigoras reusind sa stearga decalajul valoric si de experienta existent intre cele doua loturi, lucru vizibil daca punem in oglinda jucatorii care s-au infruntat duminica. Daca facem trimitere la zicala conform caruia rolul antrenorului e major la pauza si la schimbari, "Grig" a punctat in fata lui Bergodi, Otelul reusind sa schimbe cursul jocului in repriza secunda, pe care a dominat-o, desi fusese egalata in prelungirile unei prime reprize echilibrate.

Pe linga banca tehnica, al doilea aspect important care a generat victoria dunarenilor a fost evolutia departe de adevar a multor jucatori ai oaspetilor. Chiar daca nici la mijloc lucrurile nu au fost roze, constructia fiind, iarasi, deficitara, in special in actul doi, principala hiba in jocul trupei lui Bergodi a fost jocul defensiv, unde Onut, in special, a fost de nerecunoscut. Avind ca adversari fotbalisti care trebuiau sa se adune vreo 4-5 pentru a atinge numarul sau de prezente in Liga I, capitanul Iasului a dat tonul degringoladei din aparare, toate golurile gazdelor aparind in urma unor gafe mari.

Succesul Otelului nu poate fi pus nici pe seama sansei, galatenii cistigind si la capitolul ocazii de gol, gazdele semnind doua bare, astfel ca planurile matematice legate de urcarea Iasului la "-8" la "adevar" si coborirea Galatiului la "-10" au ramas simple iluzii.

 

Poli-catalog

Plesca (5) – o singura interventie importanta, la sutul slab a lui Pena, din ultimul minut; a fost ocrotit de bara in doua rinduri, nu a gafat decisiv la nici un gol.

Buta (5) – in regres fata de ultimele meciuri.

Onut (4) – greoi, a gafat flagrant la fazele ce au precedat primele doua goluri.

Ilie (4,5) – l-a faultat aiurea in careu pe Salagean, generind penaltiul din care s-a deschis scorul.

Pecnik (4,5) – multe bilbiieli.

Viveiros (5) – o centrare buna, la primul gol, si cam atit.

Milea (5,5) – a alergat mult.

Montiel (4,5) – a parut o clona a stelistului Dayro Moreno.

Miclea (5) – lipsit de prospetime fizica.

Bilba (6) – a avut o executie frumoasa la primul gol iesean, disparind apoi din joc.

Cristea (6,5) – a marcat un gol si, in ciuda lipsei de sustinere, a avut citeva actiuni viguroase, pe linga unele momente neinspirate.

P. Jovanovic (4,5) – sters.

Bratu (4,5) – nu a adus nimic nou.

Bersnjak a intrat in minutul 87.

Comentarii