Lesia leseasca

Subtitlu

vineri, 09 iunie 2006, 23:51
2 MIN
 Lesia leseasca

Stadion: Auf Schalke, Gelsenkirchen
Polonia: Boruc – Baszczynski, Bak, Zewlakow, Jop – Krzynowek (’78 – Kosowski), Radomski, Szymkowiak, Sobolewski (’67 – Jelen) – Zurawski (’83 – Brozek). Antrenor: Pawel Janas.
Ecuador: Mora – De La Cruz, Hurtado (’69 – Guagua), Espinoza, Reasco – E. Tenorio, Castillo, Mendez, Valencia – Delgado (’83 – Urrutia), C. Tenorio (’65 – Kaviedes). Antrenor: Luis Suarez.
Arbitri: Toru Kamikawa – Yoshikazu Hiroshima (Japonia), Kim Dae-young (Coreea de Sud).
Cartonase galbene: Smolarek / Hurtado, Mendez
0-1, min. 24: aruncare lunga de la margine De La Cruz, prelungire cu capul Delgado, pina la… capul lui C. Tenorio, care propteste mingea in plasa lui Boruc.
0-2. min.80: pasa a lui Mendez, scapa Kaviedes in careu, pasa la Delgado, care indeplineste o simpla formalitate.
Ecuadorienii, care au invins in preliminarii si Brazilia, si Argentina, dar numai de la cei 2850 metri altitudine ai capitalei Quito, se gindeau ca ar fi timpul, la a doua prezenta la Cupa Mondiala, sa arate ca alcatuiesc a treia echipa a Sud-Americii. Polonezii, oameni de ses, stiau ca Gelsenkirchen este mai apropiat Varsoviei decit Quito si se considerau favoriti. Antrenorul Pawel Janas, mult hulit de presa leseasca pentru neconvocarea golgeterului Frankowski si a portarului Dudek, a mers pe mina unui singur atacant veritabil, Maciej Zurawski, si pe un mijloc intarit si menit a scoate fumurile de mari tehnicieni ale lui Mendez, Delgado si cei doi Tenorio. Dar ofensiva gospodareasca a europenilor s-a lovit de o aparare bine inchegata si, astfel, in primul sfert al partidei, doar Ecuador a pus in pericol poarta adversa, in ciuda posesiei poloneze. Si daca Tenorio din avanposturi n-a reusit sa marcheze cu mina, ca doar n-are geniul lui Maradona, a facut-o cu capul, in urma unei aruncari de la margine in stilul lui Ogararu. Dupa 10 minute de deruta, polonezii si-au revenit spre final, dar cu aceleasi atacuri sterile si elevii lui Suarez au incheiat prima repriza in avantaj.
Acelasi decor in actul doi, cu dominarea fara noima a polonezilor, meciul dovedind ca suporterii au dreptate in privinta lui Janas, nu numai in privinta selectiei. Atacurile lesilor nu fac doua parale in fata unei aparari excelente, atit in interventii, cit si in replieri. In acest timp, Pane Janas a ramas imobil, negasind solutii viabile. De-abia dupa cel de-al doilea gol al lui Delgado, apare primul sut pe poarta al lesilor, iar cei doi atacanti introdusi prea tirziu au doua bare! Meciul era jucat si Polonia se asteapta la o soarta amarnica in grupa A. Ca sa nu mai vorbim de Janas.

Comentarii