Lucescu junior spune „pas!”, Simionas iese la incalzire

marți, 01 iulie 2003, 23:00
3 MIN
 Lucescu junior spune „pas!”, Simionas iese la incalzire

Presedintele Consiliului de Administratie al CS Poli Unirea Iasi, viceprimarul Gheorghe Nichita, a facut ieri o ultima incercare de a-l convinge pe Razvan Lucescu sa preia functia de antrenor principal al gruparii din Copou. Deplasindu-se personal la Bucuresti, viitorul primar interimar al Iasului a luat prinzul impreuna cu Lucescu junior si Marius Stan, ultimul fiind foarte aproape de a prelua presedintia divizionarei B. Dupa doua ore de discutii, concluziile nu au fost de natura sa-l bucure pe Nichita. „In proportie de peste 90%, Razvan nu va veni la Iasi. Raspunsul oficial il va da insa miine (n.r. – astazi), cind va mai avea o runda de discutii cu Marius Stan”, a declarat seful clubului iesean. Motivatia refuzului a fost aceeasi cu cea avansata initial de fostul vicepresedinte rapidist, a carui strategie prevede o perioada initiala de studiu, inainte de imbratisarea noii cariere. „Mi-a spus ca nu-l intereseaza banii, ci performanta. Si nu ii este frica de performanta, nu ii este frica de Iasi. Dar, sansa de a sta linga tatal sau, in acest moment in care Mircea va pregati atit meciuri din campionatul Turciei cit si din Liga Campionilor, face cit un curs intensiv de fotbal de inalt nivel si de aceea nu poate sa-i dea cu piciorul. De aceea, l-am inteles”, a mentionat Nichita.
Viceprimarul Iasului a obtinut insa ceva concret in urma intilnirii de ieri: dreptul de prima optiune asupra lui Razvan Lucescu, atunci cind acesta se va apuca de antrenorat si posibilitatea reducerii perioadei de ucenicie a acestuia, de la un an pina in iarna. „Mi-a promis ca, daca vom mai fi interesati de o colaborare, in momentul in care se va decide sa antreneze – cel mai devreme in iarna – Poli va avea prioritate in fata oricarui club care il va oferta, chiar daca acesta va fi din prima liga. Personal, mi-a facut o impresie excelenta si cred in cuvintul lui, mai ales ca mi-a dat multe exemple in care a renuntat la propuneri tentante doar pentru a-si respecta promisiunile date”, a completat presedintele CA al divizionarei B care a incheiat spunind ca „desi am pierdut pe moment, am creat o punte importanta in tentativa noastra de a crea un club al viitorului, curat si performant”.
Impresiile pozitive pe care Razvan Lucescu i le-a lasat lui Nichita par a fi reciproce. Contactat telefonic, fiul celui mai mare tehnician roman a declarat: „Nu vreau sa comentez nimic. Sunati-l pe domnul Nichita si sint convins ca puteti lua de bun ceea ce va va spune el”. Razvan Lucescu a adaugat apoi, pe un ton usor incurcat: „Imi pare rau ca trebuie sa refuz propunerea. Ma voi gindi si in noaptea asta (n.r. – ieri noapte), insa este foarte putin probabil sa-mi schimb planurile deoarece este un moment foarte important pentru mine”.
Simi nu tine ranchiuna
Refuzul lui Razvan Lucescu de preluare a conducerii bancii tehnice a lui Poli Unirea Iasi a deschis noi orizonturi pentru antrenorii fara contract. Dupa ce solutia Emil Sandoi a cazut, fostul international craiovean preluind Pandurii Tirgu Jiu, conducerea ieseana pare a marsa pe o alta pista: readucerea lui Vasile Simionas, alaturi de Narcis Ciocirlan. Simionas, care a mai colaborat cu Marius Stan la Otelul Galati, a declarat ca nu a fost contactat oficial, insa ar face pasul inapoi, pe banca lui Poli: „Daca va fi nevoie de mine, nu voi spune «nu». Mi-a trecut supararea dupa despartirea brusca de acum 6 luni. Numai prostii sint suparati toata viata!”, a spus „Simi” care a tinut sa precizeze: „Sint prieten cu Marius Stan si il pretuiesc pe Razvan, ambii fiind oameni inteligenti, de tinuta. E pacat ca nu au facut echipa la Poli”.
In ceea ce-l priveste pe Marius Stan, acesta va veni joi la Iasi pentru a stabili concret daca va prelua functia de presedinte executiv, el conditionind initial venirea la Poli de sosirea lui Razvan Lucescu ca antrenor. Intre timp, datele problemei s-au schimbat si este foarte probabil ca ultimul presedinte al Vasluiului sa se mute la circa 70 de kilometri mai la nord.
In ceea ce priveste discutiile cu Florian Nichita, directorul Metalexportimport Bucuresti (noul proprietar al Fortus Iasi), care si-a exprimat disponibilitatea de a sprijini Poli cu 10 miliarde de lei, acestea vor avea loc in zilele urmatoare. (Ovidiu MINEA)

Comentarii