Mai merge o tura?

marți, 18 martie 2008, 21:56
2 MIN
 Mai merge o tura?

Derbiul echipelor de 8 puncte in 2008" este eticheta pusa de antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa, peste meciul de astazi, din "Groapa" dinamovista. O "groapa" presurizata, in care toata lumea se cearta in public: fostii actionari cu cei actuali, sefii cu antrenorii, pe care-i schimba ca pe sosete, iar antrenorii cu jucatorii.

 In ciuda acestui tablou, tehnicianul oaspetilor spune ca Dinamo ramine o forta. "Acestea sint gargare de presa! Jucatorii nu tin cont de faptul ca Netoiu zice ceva de Badea sau invers. Dinamo e campioana Romaniei si are o echipa puternica, ce joaca fotbal, indiferent de ce se intimpla in jurul echipei" a afirmat Popa, care a prezentat si singura reteta pe care o vede pentru a nu capitula: "Daca ne aparam, sintem victime sigure. Vreau sa dam totul pe teren pentru a obtine un rezultat bun. Nu menajez nici un jucator pentru meciul de simbata, cu CFR Cluj, indiferent daca are mici probleme de sanatate sau e in pericol de suspendare".

Tehnicianul iesenilor si-a pregatit terenul inaintea meciului de astazi si cu o sageata lansata spre arbitraj: "Am observat in acest an ca exista tendinta ca echipele mari sa fie favorizate. De aceea, ma tem pentru noi inainte de meciul cu Dinamo, la care sper sa nu se pastreze obiceiul pe care l-am amintit".

Oaspetii, care s-au antrenat ieri dupa amiaza la Mogosoaia, unde au si stat, au problemele de lot pe care le-am anuntat si in numarul de ieri al "Ziarului de Iasi". Tincu, Straton si Ilie (accidentati), si Ciobanu (suspendat) nu au facut deplasarea, Naidin si L. Munteanu au fost recuperati, intrarea lor pe teren depinzind insa si de prospetimea lor, dupa absenta din ultima perioada, iar Bilba si Miclea ramin incerti. La gazde vor lipsi Florin Bratu, suspendat, Bostina si Pekaric, accidentati.

Formatiile probabile

Dinamo: Lobont – Blay, Moti, Izvoranu, Pulhac -Torje, Margaritescu, Ad. Cristea, C. Munteanu – Danciulescu, Miranda.

Poli: Branet – Homei, Onut, L. Munteanu, Pecnik – Milea -Buta, Bersnjak, Naidin, Sfirlea – And. Cristea.

Arbitri: Tiberiu Lajos – Octavian Sovre, Irina Mirt

Observatori: Adrian Ionescu, Ioan Timofte

 

Bun si-un punct!

Intr-o conferinta de presa organizata ieri, inainte de plecarea spre Bucuresti, ce s-a efectuat cu avionul, presedintele Politehnicii Iasi, Sorin Boca, a declarat ca s-ar multumi cu un punct in partida cu Dinamo: "Dinamo are o echipa valoroasa si are si avantajul terenului propriu. De aceea, un punct ne-ar multumi". La rindul sau, antrenorul secund al gruparii din Copou, Narcis Ciocirlan a declarat ca una din cheile jocului cu Dinamo va fi curajul. "La Constanta, domnul Popa a insistat la baieti asupra curajului de a juca, raspunsul fiind bun. Daca se va intimpla la fel si la Dinamo, avem sansa de a obtine un rezultat pozitiv".

Comentarii