Mai poftim, Badie Pinalty!

duminică, 06 august 2006, 22:14
4 MIN
 Mai poftim, Badie Pinalty!

Poli: Branet – Toma, Ciobanu, Onut, Bordeanu – Miclea (’69 Onofras), Gavatorta, Tincu, Sfirlea – Bilba (’80 Palimaru), Cernoch (’75 Iurisniti). Antrenor: I. Popa.
Ceahlaul: Covrig – Stajic, Forminte (‘7 Nohai), Alistar, Vasiie – C. Ilie, Simic (’67 Rusmir) – Diaz, T. Serban (’79 B. Ene), Arm. Karamian – Doicaru. Antrenor: M. Stoica.
Cartonase galbene: Gavatorta, Sfirlea, Branet – Diaz, C. Ilie, Stajic.
Arbitri: S. Corpodean; Ad. Vidan, Ed. Ungureanu.
Spectatori: 8000.
1-0, min. 65: Nohai gafeaza elementar dupa o centrare de pe dreapta a lui Miclea, punindu-i mingea pe tava lui Cernoch, care nu iarta din 7 metri.
In ciuda televizarii, debutul pe teren propriu in actualul sezon pentru Politehnica a adus in tribune aproape 8 000 de ieseni. Cind Popa a pasit pe gazon, cerul s-a cutremurat prima data, numele tehnicianului fiind scandat de aproape tot stadionul. A trebuit apoi sa treaca 11 minute de joc, pentru ca asistenta sa mai vibreze, „vinovat” fiind Tincu, ce a sutat periculos de la 25 metri. Negasind culoarele pentru constructie, Poli il intinde pe Covrig doar dupa cornere, la loviturile de cap ale lui Bilba (’17) si Cernoch (’21). „Ursii” nemteni incep apoi sa prinda curaj, Diaz avind trei oportunitati de a inscrie (’29, ’44 si ’45^1) inainte ca fluierul de final al primului act sa consemneze egalitatea de forte si pe tabela.
Asprimea si chiar ritmul cresc in repriza secunda, in care Bilba (’53) si Serban (’62) nu gasesc tinta, intr-un preambul al golului reusit de Cernoch. Ceahlaul replica viguros, Doicaru sutind pe linga poarta din careul mic (’70) insa „vulpoiul” Popa face iarasi ce vrea din meci. Muta inspirat de patru ori (trei schimbari de jucatori si una de dispozitiv) si finalul apartine total Politehnicii, oaspetii raminind cu amageala dominarii iar iesenii cu 4 ocazii uriase, semnate de Onofras (’82 – sut respins de Covrig), Ciobanu (’85 – bara din lovitura libera de la 20 metri lateral stinga), Iurisniti (’89 – sut de la peste 20 metri respins de portarul nemtean) si Sfirlea (’90 – sut de la 25 metri).
Firesc, corul format din mii de plamini, ce facea pielea de gaina oaspetilor cu scandarea „Iasul, Iasul!” auzita pe parcursul meciului, a dominat fondul sonor al Copoului, Poli cistigind pe merit al doilea meci din actualul sezon.
„Pinalti” – recital
^ Primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a fost foarte nervos pe toata durata partidei, motivul nemultumirii fiind maniera de arbitraj. „La doua faulturi, ne da unul” a spus des „Pinalti” care s-a ridicat in picioare in minutul 70 la tribuna oficiala, mergind intr-o zona in care se aflau primarul Iasului, Gheorghe Nichita, fostul arbitru Adrian Porumboiu si observatorul Marcel Lica, reprosind pe un ton virulent citeva faze. La final, Stefan a luat foc: „De 15 ani sint in fotbal, asa ca stiu cind sint furat! A fost un arbitraj pro-Iasi! Toate contactele, henturile sau faulturile au fost judecate in favoarea gazdelor. La 0-0, Karamian a fost oprit aiurea pe motiv de ofsaid. Mi-a dat dreptate si Porumboiu insa nu o va spune niciodata oficial. Nu numai arbitrii s-au dovedit a fi prietenii Iasului ci si observatorul Lica”. Primarul nemtean a fost contrat de consilierul judetean iesean Constantin Serban. „Ati venit cu arbitrii! De 4 ori am fost opriti aiurea pe motiv de ofsaid” i-a spus Serban, Stefan replicind: „Eu pun 1 milion $ iar dumneata o bere ca n-a fost asa”. Auzind ca cel cu care se contra era un membru PD, „Pinalti” a spus ca „mai avem si oameni de astia in Alianta”. ^ Stefan i-a dat 500 000 lei vechi mascotei Politehnicii, Petre Ciobanu, care a venit inaintea meciului cu o mini-poarta si un punct de unde executa lovituri de pedeapsa, aluzie la porecla sefului oaspetilor. ^ Gheorghe Nichita a spus ca „arbitrajul lui Corpodean a fost foarte bun. In schimb, am dubii asupra a doua decizii ale asistentului Ungureanu. Oricum, la cite ocazii am avut meritam sa batem cu 2 sau 3 la 0”. Intrebat cind vor primi fotbalistii ieseni o prima, Nichita a replicat sec: „Intrebati-l pe prefect!”. Desi nu a fost prezent la meci, prefectul Radu Prisacaru a fost fluierat de citiva fani. ^ Mihai Stoica: „Am facut un joc mai slab, fiind dominati la toate capitolele. Forminte a fost inlocuit pentru ca i-a recidivat o accidentare, inlocuitorul sau, Nohai nefacind fata deoarece a jucat pe alt post pina acum. Eu nu pot da vina pe arbitru”. ^ Ionut Popa: „Toate declaratiile oaspetilor dinaintea partidei ne-au motivat in plus, scorul putind lua proportii pe final. Asa cum am anticipat, arbitrajul a fost excelent. Publicul a fost iarasi admirabil si a dovedit inca o data ca in Iasi e sarbatoare atunci cind Poli joaca acasa. Cine are de inteles, ar trebui sa inteleaga. Prima pentru baieti? O zi libera in plus!”. Popa, ce a fost incurajat din tribuna de sotia sa, a glumit atunci cind a fost intrebat daca va bate in continuare pe toate echipele. „Daca se va intimpla asa, o sa trebuiasca sa fug pe ascuns, prin gradini! Hai sa fim seriosi. La ce conditii avem, trebuie sa fim multumiti cu locul 14!”.

Comentarii