Mai putin de o ora

duminică, 18 martie 2007, 23:05
3 MIN
 Mai putin de o ora

Durata meciului: 57 minute (22′; 10′; 17′;)
Penicilina: Mutascu, Constantinescu, Diaconita, Ionescu, Rusu, Ivanof, Citcoan (libero). Antrenor: Nicu Roibescu.
Rapid: Achitei, Dospinescu, Drimboi, Radu, Stan, Tvetanova / Fiser. Antrenor: Alexandru Juhasz.
Puncte din serviciu: 6-3; servicii gresite: 1-6.
Umbra Rapidului de anul trecut a venit in Sala Penicilina cu doar sapte jucatoare, fara libero. Penicilina le-a intimpinat cu o surpriza, prezenta directorului tehnic Nicu Roibescu pe banca tehnica, intrucit Ecaterina Covaliciuc este plecata peste Prut, avind probleme cu viza de rezidenta in Romania. Dintre giulestencele care au cistigat titlul anul trecut a ramas doar o singura jucatoare, Denisa Drimboi, o veterana a voleiului de peste Podul Grant. Penicilina a avut mai multe jucatoare la dispozitie, dar a folosit pe durata intregii partide aceeasi formula de 6^1. Partida cu Rapid a fost ceva mai dificila decit cea de saptamina trecuta, cu CSM Lugoj, dar s-a terminat mai repede si tot in trei seturi. Si daca au existat unele probleme cu evolutia scorului, acestea au fost rezolvate mereu prin viteza in plus pe care si-au impus-o jucatoarele iesene. Exemplul elocvent este prima parte a setului, cind bucurestencele au condus cu 9-4 si 15-12. A urmat insa o serie excelenta de sapte puncte, dintre care patru direct din serviciu realizate de ridicatoarea Claudia Mutascu si setul s-a rezolvat. Echilibrul in setul doi s-a pastrat doar pina la cota de 7-6, dupa care iesencele au zburdat, realmente, pina in final, iar ultimul set, cu o Penicilina relaxata si un Rapid resemnat, a curs lin spre o victorie logica. Din echipa ieseana, remarcatele noastre pentru meciul de astazi au fost Claudia Mutascu, Mihaela Ionescu si Raluca Constantinescu. In etapa viitoare, Penicilina se deplaseaza la Cluj, unde va intilni o formatie serios amenintata de retrogradare.

Lupta electrizanta pentru titlu
Tot ieri, s-a incheiat la Bacau al doilea turneu pentru locurile I-IV. La sfirsitul sezonului regulat, in pole-position era formatia CSU Metal Galati. Dar galatencele au avut un prim turneu dezastruos la Piatra Neamt, pierzind toate meciurile. In turneul de la Bacau, echipa pregatita de Zoran Terzic a recuperat spectaculos, invingind cu 3-1 pe Dinamo, cu 3-2 pe Stiinta Bacau si 3-0 pe Unic Piatra Neamt. Gazdele lui Florin Grapa au dispus cu 3-1 de Unic si cu 3-2 de Dinamo, in timp ce echipa bucuresteana a trecut doar de Unic cu 3-0, dar ramine in fruntea clasamentului, inaintea ultimelor turnee de sala, de la Bucuresti si Galati. Clasamentul grupei I-IV: 1. Dinamo – 20 p; 2. Galati – 19 p; 3. Bacau – 18 p; 4. Unic – 15 p.

O propunere cu sorti de izbinda
In ultima vreme, din zona presei iesene, a aparut propunerea ca eminentul tehnician Nicu Roibescu, ce a implinit recent virsta de 75 de ani sa fie numit cetatean de onoare al Municipiului Iasi. Roibescu, care a condus Penicilina de aur a anilor 70-80 dar si in ultimele decenii aproape in permanenta, a fost tehnicianul echipei nationale care a condus echipa Romaniei, clasata a IV-a la Jocurile Olimpice Moscova 1980, ultima prezenta a voleiului romanesc la competitia olimpica, alaturi de reprezentativa masculina, medaliata cu bronz. Deja au inceput demersurile birocratice, lungi si anevoioase, pentru aceasta distinctii, dar speram ca Municipalitatea ieseana va marsa pozitiv la onorarea unuia dintre simbolurile eterne ale sportului iesean.

Comentarii