Mai va pina la promovare

luni, 22 aprilie 2002, 23:00
3 MIN
 Mai va pina la promovare

Poli Unirea a reusit,simbata, sa raspunda eforturilor iesite din tipare facute pentru organizarea la un nivel inalt a derbiului cu SM Vaslui. In fata unui public de divizia A, cu un joc de divizia B impotriva unui adversar de C, Poli a cistigat cu 4-0 facind un pas urias spre promovare. Daca in numarul de ieri v-am prezentat modul in care au curs orele de fericire ale intregului Copou, astazi va propunem o disecare mai amanuntita a "actorilor" din iarba.
Intre buturi, fara a avea probleme deosebite, Mihalache a facut un meci exact, fiind ajutat si de sansa in citeva rinduri. Pe dreapta, s-a simtit ca Gheban nu a fost in plenitudinea fortelor fizice, omul de care trebuia sa se ocupe, Adrian Popa devenind cel mai periculos jucator al oaspetilor.Foarte bine s-a descurcat partea centrala a efensivei, acolo unde Petrache l-a anihilat pe Anghel iar Adrian Ilie a avut citeva interventii excelente, de ultim moment, la dublajul facut colegilor de linie. Incepind jocul tot in aceasta zona, Medeleanu a profitat apoi de alunecarea lui Chivu din avanposturi spre mijlocul terenului, ieseanul iesind deseori, cu rezultate, la constructie. Si Danut Munteanu a facut un meci bun, cu un remarcabil aport ofensiv, capitanul gazdelor participind la jumatate din golurile inscrise.
La mijloc, pe dreapta, Cristea a dat din nou dovada de altruism, punindu-si tehnica in folosul echipei, pasa de la golul trei fiind o mostra de clarviziune. Dispecerul Marta nu putea omite un meci fara sa-si treaca numele pe lista marcatorilor, ex-suceveanul reglindu-si din mers precizia paselor. Mijlocasul stinga Florin Dan a prins o zi neinspirata, spalindu-si pacatele prin reusita din minutul 77. Cele mai multe aprecieri le-au cules virfurile Dobrea si Chiper, aflate in zi de gratie. Primul a devastat apararea vasluiana prin sprinturile sale, care aduc o noua dovada a faptului ca fotbalul nu depinde de virsta (ce pacat ca nu a inscris din penalty, pentru ca merita macar un gol, pe linga cele trei pase decisive date!) in timp ce urmasul lui Pancu a aratat in acest meci ca pe linga tehnica-i indubitabila poate plusa si la capitolul plasament, calitate fara de care nu te poti numi virf.
Singura schimbare efectuata de Vasile Simionas, care a simtit slabiciunile de final ale flancului sting vasluian, a fost introducerea rapidului Ancuta intr-o pozitie care i-a amintit de vremea junioratului cind juca virf. Si, dupa doua ratari incredibile, arma secreta a reusit sa duca scorul aproape de realitatea din teren.
De cealalta parte, Vasluiul a aratat din nou ca are individualitati si nu echipa. Faptul ca oaspetii au venit sa cistige a reiesit si din dispozitivul folosit de Adrian Hirlab, "4-4-2", dispozitiv care a suferit permanente mutatii de jucatori pe parcurs, sporind senzatia de haos. Mosteanu, care a inceput inchizator a fost apoi retras pe linia de fund, Adrian Popa a trecut repede din partea centrala a liniei mediane, pe o pozitie foarte avansata pe flancul sting, Chivu a fost retras din atac in linia mediana iar Panait a terminat ca fundas, un meci inceput la mijloc. In conditiile de simbata, singurul jucator al oaspetilor care parca nu si-a pierdut capul incercind sa limpezeasca jocul si reusind deseori a fost Stefan Matei, artizanul valorificarii lui Adrian Popa. Oaspetii pot invoca indisponibilitatea lui Gnandt, ghinionul accidentarii rapide a lui Catalin Popa (inlocuit in minutul 12), evolutia sub asteptari a fundasului central Ispas (scos in minutul 20), precum si eliminarile, insa totul face parte din joc.
Una peste alta, o evolutie foarte buna pentru nivelul esalonului trei a CS Poli Unirea, ce a adus o victorie importanta. Promovarea nu este insa jucata, remobilizarea echipei pentru importantul meci de simbata, de la Botosani, trebuind sa fie prioritatea saptaminii. In cazul unei victorii in nordul Moldovei, despre divizia B se va putea vorbi mult mai lejer. (Ovidiu MINEA)

Comentarii