Marea improscare

joi, 26 februarie 2004, 00:00
3 MIN
 Marea improscare

Razboiul declarativ Iasi – Vaslui a continuat si ieri, finantatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu, contraatacind la acuzele aduse de presedintele lui Poli Unirea Iasi, Marius Stan. „Am verificat personal afirmatiile lui Stan in legatura cu contactarea lui Savu si nu e nimic adevarat. Daca au probe, sa le produca si eu ma tin de cuvintul dat privind neprezentarea echipei la Iasi” , a spus fostul arbitru care a adaugat, ironic: „Probabil, Savu a fost sunat de pe telefonul Vasluiului pe care Stan a continuat sa-l foloseasca fara sa-l plateasca inca doua luni dupa ce a plecat de la noi, interval in care functiona deja ca presedinte la Iasi!”
In legatura cu referirile facute de presedintele iesenilor la adresa carierei de arbitru a lui Porumboiu, ultimul a declarat: „A fost pus de Nichita, un om care are tupeul de a fi primar interimar, desi doar 2% dintre ieseni l-au votat! Eu am condus aproape 100 de meciuri internationale, pe tot globul, in cei 10 ani in care am fost arbitru FIFA. Sint al doilea roman ca numar de meciuri arbitrate in divizia A si am fost declarat in mai multi ani cel mai bun cavaler al fluierului din tara. Atunci cind pune semnul egal intre mine si Chivulete, pe Stan il apuca, probabil, nostalgia. Ca presedinte, el organiza doar protocoale si chermeze cu folcloriste, pentru ca la management nu se pricepea! Am vrut sa nu le mai raspund unor oameni disperati insa nu permit absolut nimanui, sa se lege de cele mai frumoase amintiri din viata mea, ce mi-au fost oferite de arbitraj”.
Proumboiu a incheiat facind un pronostic. „Pina la urma tot Poli cred ca va promova. Ma intreb insa, cu ce pret? Al unor murdarii fara seaman lansate de unii conducatori ce nu cred ca-i reprezinta pe ieseni”.
Gheorghe Nichita a declarat de acum doua zile ca, datorita scaderii nivelului polemicii la un stadiu mult prea scazut va lasa doar pe angajatii de la club sa se mai refere la fotbal, el urmind a se concentra pe activitatile Primariei, in timp ce presedintele liderului B1, Marius Stan a replicat: „Pentru ca nu e in campanie agricola, Porumboiu are prea mult timp liber si poate sa se ocupe numai cu improscat cu noroi. Ma abtin sa fac comentarii de genul <> pentru ca sint ale unor oameni lipsiti de onoare. Noi sintem acum un pic mai ocupati decit el, ne preocupa fotbalul”. (Ovidiu MINEA)
Egal cu Ceahlaul
Ieri dimineata, stadionul Constructorul a fost gazda ultimului test serios pe care Poli il va sustine pina la startul sezonului, adversara liderului B1 fiind colega de serie din Roman, Laminorul. Serios influentata de zapada care cernea, intilnirea s-a incheiat cu un scor in ton cu vremea, 0-0. Asta desi Poli a ratat un penalty (Tinel Petre in minutul 13) si alte ocazii mari, mai ales in actul doi, cind Croitoru a dat citeva pase luminoase, nefructificate de coechipieri.
La final, antrenorul iesenilor, Vasile Simionas, ce nu a putut conta pe accidentatii Pacurar, Bilba, Chiper si Feucht si l-a menajat pe Arcanu, a apreciat foarte util testul, referindu-se la efortul fizic depus de elevii sai.
Au evoluat: Poli – Dulcianu – Mitruc, Ionescu, T. Petre, Bernard, Cercel – Bitica, G. Paraschiv, Al. Savu, Cristea – Luca, apoi Branet, Gheban, Botan, Ad. Ilie, Preda, Fl. Croitoru, Vintila, Dragoi.
Laminorul – Manea – Bordianu, Ghidarcia, Orghidan, Marin, Potorac – Andries, Stingaciu, Sirbusca – Marsavela, Cimpanu, apoi Caragata, Beceru, Cozma, Beldiman, Tapu, Pelin, Basascu.
A arbitrat ieseanul Anton Helesteanu. (OM)

Comentarii