Marea provocare

vineri, 07 aprilie 2006, 21:06
3 MIN
 Marea provocare

„Sefii” fotbalului din Moldova, prin prisma clasamentului actual, fotbalistii Politehnicii Iasi sint astazi in fata unei mari provocari: daca inving, scapa de cantonamente pina la finalul sezonului! Masura gindita de antrenorul Ionut Popa e menita sa stimuleze o formatie care, in acceptiunea staff-ului din Copou, se poate debarasa definitiv de grijile legate de retrogradare in ipoteza unui succes. „Jocul cu Bacaul e aproape decisiv pentru a scapa de zona fierbinte in care se afla 7-8 echipe” a spus Popa. Ineditul stimulent mai poate indulci putin atmosfera alterata de privatiuni materiale, presedintele Politehnicii, Sorin Boca, recunoscind ieri oficial ca datoriile fata de fotbalisti au ajuns la 150 000 $, seful clubului completind: „Din decembrie am trait doar din banii obtinuti de pe vinzarea pe Adi Ilie. In rest, nimeni nu ne-a ajutat intr-un mod consistent, nici sponsorii, nici Primaria, nici Consiliul Judetean, de la care nu am vazut nici un leu”. Vesti bune vin dinspre starea de sanatate a lotului gazdelor, cu exceptia lui Gavatorta, toti jucatorii fiind apti. In plus, in conditiile in care nici un jucator nu a fost avertizat la Constanta (nici macar Bilba!), Poli nu are astazi nici un suspendat.
Trecind in tabara oaspetilor, acestia sint loviti din toate directiile. De Primaria locala (primarul Stavarache e in contre severe cu „tatucul” clubului, fostul edil-sef Dumitru Sechelariu), de ghinion (ultimele doua partide, la Tirgu Jiu si cu Dinamo au fost piedute pe final), de arbitraje(cel putin in acceptiunea presedintelui Chivorchian, ce a acuzat dur prestatiile arbitrilor la meciurile cu Otelul si Dinamo) precum si de lotul, extrem de subtire. Bacaul sta intr-un portar dupa ce Bogdan a fost exclus din lot iar Manea are probleme medicale si are echipa decimata de accidentari (Potorac si Spiridon) si suspendari (Geaman). Cele mai severe probleme sint in partea centrala a defensivei, unde se anunta ca David va fi silit sa joace desi nu este complet refacut. Tinind cont de faptul ca meciul de astazi poate fi una dintre ultimele sanse ale Bacaului de a se mai agata de ceva, declaratia antrenorului Cristian Popovici („Vom juca mai curajos decit pina acum”) nu surprinde.
Tragind linie, tinind cont de pozitiile actuale in clasament, de diferenta de valoare intre cele doua echipe dar si de problemele din tabara oaspetilor, Poli pleaca de departe cu prima sansa.
Interesant este de amintit faptul ca in ultima perioada, dupa ce Bacaul a vindut sau pierdut mai mult de o echipa (cu jucatori ca Raducan, Cristea ori Goian), Poli a cistigat toate duelurile directe in campionat (in tur, cu 1-0, gol Adi Ilie) desi in partidele de verificare oaspetii au bilant pozitiv.
In ceea ce priveste cele doua galerii, grupul iesean Original Blue Boys va pleca la ora 15 spre Copou de la Fundatie, iar oaspetii au, pe baza de reciprocitate, acces liber pentru 100 de fani.
Formatiile probabile
Poli: Branet – Toma, Ciobanu, Onut, Bordeanu – Miclea, Iurisniti, Dianu, Rednic – Bilba, Cernoch.
Bacau: Ignatescu – Codreanu, David, Bojescu, Ganea – Balauru, Trofin, Dobos, Gheorghiu – Neagu, Tanasa.
Arbitri: Sorin Corpodean (Alba Iulia); Cristian Nica (Ploiesti), Zoltan Szekely (Baia Mare). Observatori: Aurel Comsa (Bucuresti); Gheorghe Constantin (Suceava).

Comentarii