Marfarul cu aburi

vineri, 25 august 2006, 00:12
2 MIN
 Marfarul cu aburi

Rapid: Coman – N. Constantin, Maftei, Rada – Badoi, Negru (’79 – Vasilache; ’90^4 – Sapunaru), Grigore, Karamian – Buga, Moldovan, Zicu (’56 – Griffiths).
Sarajevo: Alaim – Muharemovic, Zukic, Trivunovic, Saraba – Repuh (’74 Hadzic), Maksumic, Ihtijarevic (’64 – Dzakmic), Mackic – Bucan (’90^3 – Kapetanovic), Duro.
1-0, min. 40: lansare din propria jumatate de teren a lui Negru pina la Buga, care profita de iesirea hazardata din poarta a lui Alaim si marcheaza cu o executie de finete de la 20 metri;
2-0, min. 90: Griffiths centreaza perfect de pe dreapta si Moldovan reia lejer de la 6 metri, din pozitie centrala.
Parafrazindu-l pe Ionut Popa vizavi de modul in care sint amagiti jucatorii ieseni cind vine vorba de ziua in care vor primi restantele financiare, in Giulesti putem spune ca luni se cearta Copos cu Valvis, marti, cu Dinu Gheorghe iar joi cu amindoi! Plusind cu faptul ca inlocuirea „locomotivelor” de lux Niculae sau Pancu cu obositele (in ciuda virstei!) „mecanizate” Zicu ori Vasilache este o proba pe care nu ar putea-o trece nici un mecanic hirsit, avem explicatia faptului de ce Rapidul arata acum nu ca Inter-city-ul din sezonul trecut, ci ca un marfar obosit, pe baza de aburi.
Acest lucru s-a vazut si ieri, cind bucurestenii s-au chinuit sa urce in turul I al Cupei UEFA, desi adversarul intilnit a parut un fel de Pandurii Tirgu Jiu al nostru, daca tot ne aducem aminte de faptul ca Guso si-a vizitat conationalii inainte de meci. Norocul gazdelor, intr-un meci cenusiu, s-au numit momentele de inspiratie ale virfurilor Buga si Moldovan, care au taxat o defensiva imobila si un portar neinspirat. Astfel, desi multi dintre „visinii” ar fi meritat dupa partida de aseara una din celebrele cure prin care treceau rapidistii in urma cu trei decenii, fugareala de catre fani peste sinele din Grant, Rapidul a trecut de preliminarii, sperind ca gura de oxigen primita sa aduca si adevaratul start al sezonului 2006-2007.

Comentarii