Marica face, Marica desface

joi, 18 noiembrie 2010, 00:00
3 MIN
 Marica face, Marica desface

Romania: Pantilimon (’46 – Tatarusanu) – Ripa, Tamas, Chivu (’16 – Goian), Rat – Torje (’58 – Tanase), Ropotan (’80 – Alexa), Florescu, Deac (’90 – S. Ilie)  – Stancu, Marica. Selectioner: Razvan Lucescu.

Italia: Viviano – Santon (’60 – Cassani), Bonucci, Ranocchia, Balzaretti – Aquilani, Ledesma (’46 – de Rossi; ’80 – Pazzini), Mauri – Diamanti (’46 – Pirlo) – Rossi (’46 – Gilardino), Balotelli (’60 – Quagliarella). Selectioner: Cesare Prandelli.

Arbitru: Thomas Einwaller (Austria).

1-0, min. 34: centrare de pe partea stinga a lui Deac, Bonucci pierde in fata lui Marica si acesta inscrie de la 8 metri.

1-1, min. 82: corner executat de Pirlo, mingea trimisa de Quagliarella, fiind deviata de Marica in proprie poarta.

Cartonase galbene: Balzaretti, Santon, Aquilani / Torje

Daca echipa Romaniei ar juca la fel ca si in acest amical cu Italia, n-ar avea probleme cu calificarea la Euro 2012, in ciuda startului nereusit. Fara exagerare, tricolorii lui Razvan Lucescu au dominat cu autoritate prima repriza a meciului cu fosta campioana mondiala, care in afara de citeva sclipiri ale decarului Balotelli n-a aratat nimic. Pina si apararea, traditionalul punct forte al "squadrei" a gafat in numeroase rinduri, chiar si la golul meritat al lui Marica. Pe noi ne intereseaza mai putin slabiciunile italienilor, ci mai mult evolutia tricolorilor. Echipa Romaniei a construit parca mai bine ca niciodata de cind  Lucescu junior este selectioner: Marica a fost omniprezent pe ambele laturi ale terenului, cit si pe centru, Deac a jucat de parca ar fi fost titular indiscutabil la Schalke 04, iar Torje si debutantul Ripa aratau ca la meciul 50 sub tricoul nationalei. In centrul apararii, nu s-a simtit prea mult absenta lui Chivu (care a facut, se pare, o intindere, neatacat de nimeni), lipsa de inspiratie a italienilor ajutindu-i mult pe Tamas si Goian. In ciuda faptului ca au fost mereu prezenti in preajma careului italian, ocaziile de poarta au fost putine, in timp ce italienii s-au remarcat la acest capitol printr-o actiune periculoasa in final reusita de Balotelli, sutul sau fiind respins in corner de Goian.

La pauza, Prandelli si-a dat seama ca nu-i de gluma cu romanii si a introdus artileria grea, cu "creierul" Pirlo, Gilardino si de Rossi si "squadra" a intrat decisa sa ne pedepseasca. Un gol al lui Gilardino a fost anulat pentru un fault comis in faza premergatoare, un alt sut al colegului lui Mutu a fost respins de Tatarusanu, iar Quagliarella a fost aproape de un gol rarisim, foarfeca pe spate de la 15 metri! Intre timp, romanii nu au adormit, nici nu s-au cantonat in aparare, ci au continuat sa puna probleme imberbilor din apararea italiana. In final, echipa Romaniei a redus tempo-ul, permitind italienilor sa atace cu toate fortele. Si imediat dupa ce Tatarusanu a respins o lovitura libera bine tintita de Pirlo, din cornerul rezultant Marica a deviat nefericit balonul in proprie poarta. Replica tricolorilor s-a rezumat la doua suturi de la distanta expediate de nou-intratul Alexa, ambele respinse de portarul Viviano. Meciul s-a incheiat cu o remiza onoranta pentru echipa Romaniei, care a aratat ca are potentialul de a recupera handicapul din lupta pentru calificare la Euro 2012.

Franta a invins pe Wembley!

* Ieri s-au disputat foarte multe meciuri amicale intertari, dintre care s-a remarcat disputa intre cele mai bune echipe ale Americii Latine, Argentina si Brazilia. Lionel Messi a adus victoria formatiei sale, in primul minut aditional al partidei disputate la Doha (Qatar), incheiata cu scorul de 1-0 pentru Argentina. * Echipa Frantei, adversara Romaniei din grupa, a invins Anglia pe Wembley, cu 2-1: au marcat Benzema (’16), Valbuena (’55), respectiv, Crouch (’86). Celelalte adversare ale Romaniei au realizat urmatoarele rezultate: Slovacia – Bosnia 2-3; Oman – Belarus 0-4; Albania – Macedonia 0-0; Luxemburg – Algeria 0-0. * Alte partide amicale: Rusia – Belgia 0-2; Bulgaria – Serbia 0-1; Ungaria – Lituania 2-0; Danemarca – Cehia 0-0; Elvetia – Ucraina 2-2; Austria – Grecia 1-2; Olanda – Turcia 1-1; Suedia – Germania 0-0; Polonia – Coasta de Fildes 3-1* Tot ieri s-au disputat si doua partide din preliminariile Euro 2012: Finlanda – San Marino 8-0 (grupa E); Croatia – Malta 3-0 (grupa F).

Comentarii