Meci capital pentru gazde

vineri, 13 aprilie 2007, 21:10
3 MIN
 Meci capital pentru gazde

Cele trei saptamini de pauza impuse de actiunile loturilor nationale de seniori si tineret s-au epuizat si astazi se reia Liga Nationala de handbal masculin care merge intins pe ultimele patru lungimi. Retrogradati de etape bune, iesenii de la Politehnica joaca la Suceava cu Bucovina intr-o partida care conteaza enorm doar pentru gazde. Si asta pentru ca bucovinenii sint pe locul noua, la patru puncte distanta de ultima pozitie din clasament care genereaza probleme iar un succes in partida de astazi le-ar aduce linistea necesara pentru finalul campionatului. Invingatori si in tur cu 36-30, elevii lui Petre Ghervan sint favoriti si astazi si mizeaza pe verva celor trei jucatori din centrul ofensivei, Chirut, Mitrea si Adomnicai, care au marcat fiecare peste 100 de goluri in acest sezon si au dat multe batai de cap apararilor adverse. "Sper sa mearga apararea.", spune antrenorul Politehnicii, Costel Schender, care este preocupat de acest aspect al jocului cita vreme oaspetii, de pe ultimul loc al clasamentului, n-au cel mai slab atac al campionatului dar au cea mai penetrabila defensiva. Cu Chike revenit de la lotul de tineret si fara nici o alta problema medicala, iesenii s-au deplasat astazi de dimineata la Suceava cu toti cei 12 jucatori pe care-i are la dispozitie. Inclusiv portarul Cioltan va lua loc pe banca de rezerve dar el nu va putea fi folosit cita vreme imprumutul lui de la Bucovina specifica faptul ca el nu poate intra pe teren in meciul direct dintre singurele echipe din Moldova care activeaza in primul esalon.
Celelalte partide ale etapei a XXIII-a: Universitatea Cluj – HCM Constanta (in tur, 13-29), Minaur Baia Mare – Pandurii Tg Jiu (30-34), CSM Bistrita – UCM Resita (29-35), Dinamo Bucuresti – CSM Medgidia (36-30), Steaua Bucuresti – HCM Brasov (34-30) si Poli-Izometal Timisoara – Uztel Ploiesti (26-30).
Greu pentru oaspete
Dupa ce si-a impartit victoriile cu Oltchim II Rm Vilcea dar si-a stricat golaverajul direct saptamina trecuta si a preluat lanterna, LPS Iasi pastreaza sanse mici sa mai schimbe ceva in clasament, in conditiile unui program dificil. Un prim hop pentru fetele lui Jean Lupan este programat chiar miine, cind iesencele vor juca la Piatra Neamt cu a doua echipa din clasamentul seriei Est. Chiar daca nemtencele au cistigat toate cele trei partide directe din acest sezon, sperantele oaspetelor se leaga de faptul ca cel mai "subtire" esec s-a consemnat in partida precedenta de sub Pietricica. La fel de bine insa este greu de crezut ca gazdele vor scapa din mina un succes care le-ar mentine in cursa pentru ocuparea locului secund, echivalent cu prezenta la barajul de promovare in Liga Nationala. Daca in precedentele doua runde absentele din tabara ieseana au fost numeroase din cauza accidentarilor, singura revenire este consemnata doar in dreptul experimentatei Lenuta Lupan. In afara de centrul Obreja, absenta din nou va fi extrema Obada (diagnosticata cu probleme la menisc) dar si interul Daninfeld, care a plecat deja in Italia si nu va mai aparea alaturi de LPS pina la finalul sezonului.
Tot in etapa a XXV-a miine se mai joaca partidele CSM Sf. Gheorghe – Oltchim II Rm. Vilcea si CSM Ploiesti – Stiinta Bacau

Comentarii