Meci de sase puncte

joi, 13 martie 2008, 21:12
3 MIN
 Meci de sase puncte

Poate cele mai in forma echipe dintre cele aflate in a doua jumatate a clasamentului se confrunta astazi intr-un duel etichetat de ambele tabere ca fiind de sase puncte. Desi miza e ridicata, ambele grupari au trimis complimente adversarilor, antrenorii Ion Marin si Ionut Popa gratulindu-se si ei reciproc.

Atuul Farului pare a fi defensiva, constantenii pastrindu-si poarta neperforata in primele trei runde, care au inclus si deplasari dificile, cum au fost cele de la Piatra Neamt si Dinamo, de unde "marinarii" au cules patru puncte. Oaspetii (care au si ei o medie defensiva buna, cu doua goluri incasate in trei meciuri) pot insa miza pe lipsa de eficacitate a constantenilor, elevii lui Ion Marin nereusind sa deschida, din actiune, "lacatele" adverse nici in meciul de acasa cu Gloria, nici in deplasare, cind au punctat doar din penalty.

In ceea ce priveste problemele din cele doua loturi, nivelul este disproportionat: doborgenii nu pot conta pe Farmache, accidentat, si Patrascu, ce este suspendat, in timp ce Iasul a anuntat ca are un suspendat (Buta) si sase accidentati: Naidin, Ilie, Tincu, Straton, L. Munteanu si Palimaru. Totusi, ultimul are sanse de a fi trecut pe foaia de joc si a completa astfel cele 18 locuri disponibile, moldovenii fiind siguri pina acum doar pe 17 fotbalisti, incluzindu-l aici pe tinarul Leucuta.

Politehnica, ce a ajuns miercuri seara la Constanta, dupa un drum de sapte ore cu autocarul, a efectuat ieri dimineata un antrenament pe un teren din orasul in care se va disputa partida, dupa amiaza fiind petrecuta intr-un club in care fotbalistii au jucat biliard si alte jocuri de relaxare.

Iesenii vor ramine si dupa partida la Constanta, revenirea acasa fiind prevazuta pentru simbata.

Formatiile probabile

Farul: Vlas – Bacila, Barbu, Schiopu, Maxim – Nae, Todoran, Voiculet – Chico, Gerlem – Gosic.

Politehnica: Branet – Homei, Ciobanu, Onut, Pecnik – Milea – A. Cristea, Bersnjak, Sfirlea, Miclea – Bilba.

Arbitri: Radu Petrescu – Cristian Nica, Mihai Artene.

Observatori: Alexandru Popescu, Nicolae Pantea.

Sa te crucesti!

Comisia de Apel a Federatiei Romane de Fotbal a admis, ieri, in parte, apelul depus de Gloria Buzau la hotarirea Comisiei de Disciplina prin care trebuia sa joace un meci pe teren propriu fara spectatori si a primit o amenda de 30.000 de lei.

Astfel, formatia buzoiana isi va putea disputa jocul cu Pandurii Tirgu Jiu de pe teren propriu cu spectatori, iar amenda a fost redusa la 15.000 de lei. Deoarece clubul din Copou nu a depus apel, Politehnica ramine cu sanctiunea financiara de 30.000 de lei.

Si astfel s-a ajuns ca echipa ieseana, pentru doar citiva spectatori care au aruncat cu pietre in teren, sa fie pedepsita mai aspru decit gruparea buzoiana, mult mai culpabila in acest caz. Reamintim ca in finalul meciului o serie de spectatori din Buzau au patruns pe teren, unul dintre ei, conform antrenorului Ionut Popa, avind si un pistol sub geaca sa maro.

Antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa, s-a aratat siderat de faptul ca gruparea moldava a ramas cu o sanctiune mai mare decit Gloria Buzau. "Aceasta decizie ma face sa ma felicit ca am decis sa ne adresam UEFA si instantelor civile" a spus tehnicianul.

Presedintele Sorin Boca nu a putut fi contactat. Anterior, Boca explicase ca nu a facut apel prin faptul ca era convins ca aceasta este sanctiunea minima care se da in astfel de faze.

Comentarii