Meciul adevarului

sâmbătă, 19 februarie 2000, 00:00
2 MIN
 Meciul adevarului

Dupa primele doua etape ale returului primului esalon la volei feminin, in care a obtinut o victorie clara (3-0 cu Braiconf Braila) si a fost aproape de o mare victorie pe terenul liderei (2-3 cu Rapid), echipa ieseana Penicilina da astazi un adevarat examen de maturitate si valoare. Meciul de la Galati, in compania echipei locale CSU, se anunta pe cit de dificil, pe atit de important pentru fetele lui Nicu Roibescu. In cazul unei victorii pe malul Dunarii, Penicilina ar avea larg deschis drumul spre podiumului campionatului, ca sa nu mai vorbim de moralul ridicat cu care ar aborda iesencele urmatoarele partide. La fel de adevarat este ca galatencele nu-si vor vinde deloc usor pielea, pentru ca se afla intr-o situatie deloc roz in clasament si sint bintuite de temerile posibilei reintoarceri in divizia secunda din vara. Echipa galateana ocupa actualmente penultimul loc in clasament, cu patru victorii si opt infringeri, avind un meci mai putin disputat.
In tur, la Iasi, Penicilina a cistigat cu 3-1, dupa un meci mai echilibrat decit o lasa sa se arate scorul, in care Formagiu si Penicilina au adus majoritatea punctelor victorioase ale echipei noastre. Astazi, gazdele isi pun toate sperantele in experimentata Dana Turcanu (jucatoare care s-a lansat in voleiul "mare" la Penicilina) si in tinara Iuliana Nucu, considerata una dintre cele mai valoroase voleibaliste ale noii generatii. Din pacate, nici una dintre ele nu a stralucit in partida de simbata trecuta, cind galatencele au pierdut fara drept de apel, 0-3, pe terenul lui RATB. In aceste conditii, este de asteptat ca astazi jucatoarele antrenate de Florin Turcanu (sotul Danei) sa dea tot ce pot, pentru a evita o noua infringere pe teren propriu, dupa cele suferite cu Rapid, Dacia Pitesti si Unic Piiatra Neamt. Noua, dimpotriva, nu ne ramine decit sa speram contrariul…
Echipele probabile:
Penicilina: Ruxandoiu, Dochia, Androhovici, Dulcianu, Formagiu, T. Popa.
CSU Galati: Deju, Simion, Turcanu, Ghizila, Nucu, Dumitru.
Dintre celelalte meciuri ale etapei de astazi, cel mai interesant se anunta Dacia Pitesti – RATB (in tur 0-3), care alta data putea decide titlul national. Restul partidelor sint: Banatul Lugoj – Unic Piatra Neamt (0-3); Metal 33 Bucuresi – Universitatea Bacau (0-3); Braiconf Braiconf – Universitatea Craiova (0-3); Rapid – Dinamo (3-1). (Ion TEODOR)

Comentarii