Micul meci cu Marele Ducat

marți, 27 martie 2007, 20:46
3 MIN
 Micul meci cu Marele Ducat

Tricolorii nostri au motive sa fie "in vina" dupa reconfortantul egal de la Rotterdam cu favorita grupei, Olanda. Daca, de exemplu, astazi Romania ar fi avut de jucat cu Slovenia sau Belarus, am fi avut, poate, motive de teama, din cauza relaxarii dupa un rezultat excelent (ne amintim de Danemarca de acum trei ani, care, dupa ce a invins la Bucuresti cu 5-2, a cedat la Copenhaga in fata Bosniei!). Din fericire, jucam impotriva Marelui Ducat de Luxemburg, echipa formata in mare majoritate din jucatori amatori, care n-a obtinut vreun punct in preliminarii europene sau mondiale de foarte multa vreme. Romania a jucat singurele partide cu aceasta echipa in campania pentru calificarea la Euro 2004 (atunci, cu Danemarca in grupa!) si s-a impus cu 7-0 afara si 4-0 la Ploiesti. In rastimpul de atunci, luxembürgerii s-au mai intarit, mai ales in aparare: in patru jocuri au primit sase goluri, olandezii si bulgarii obtinind doar victorii la limita, cu 1-0. Este un usor avertisment pentru echipa tricolora, dar si pentru cei care asteapta, astazi, scor fluviu, pe stadionul nemtean. Mai ales ca golaverajul general conteaza prea putin in criteriile de departajare, mai ales ca tricolorii se gindesc mai mult la meciurile viitoare din campionatele in care joaca, imperativul de lupta este "victoria si atit". In lotul luxemburghez sint patru jucatori profesionisti care evolueaza prin Germania si Elvetia: veteranul Strasser, Bettmer, Hoffmann si fundasul cu sonoritati hazlii pentru limba romana, Mutsch.
Pentru nationala Romaniei, meciul cu Luxemburg constituie si o premiera, gazda orasului. Prin efortul gospodarilor nemteni, in frunte cu binecunoscutul primar Gheorghe "Pinalti" Stefan, sub Pietricica s-a itit o minune de stadion, ce pare acum singurul din tara (in afara de arena Stelei), care poate gazdui partide de Liga Campionilor. Suporterii din urbea moldoveana i-au primit cu mult entuziasm pe tricolorii lui Victor Piturca si se asteapta ca stadionul sa fie arhiplin, astazi, la ora meciului. Fata de partida de la Rotterdam, Piturca a anuntat mai multe schimbari in lot. Doua sint fortate, datorita suspendarii lui Codrea si accidentarii lui Rat. In rest, Daniel Niculae il va inlocui pe Marica in centrul atacului, Coman va apara poarta, iar Zicu va redebuta in nationala, pe postul lui Nicolita.
Formatiile probabile
Romania: Coman – Contra, Tamas, Goian, Radu – Cocis, Radoi, Rosu – Zicu, D. Niculae, Mutu.
Luxemburg: Joubert – Bigard, Hoffmann, Reiter, Mutsch – Lombardelli, Peters, Strasser, Bettmer, Remy – Colette.
Arbitri: Roman Lajuks – Janis Pukijans, Sergejs Braga (Letonia).

Olandezii incearca reabilitarea
In aceeasi grupa, se mai disputa meciurile Slovenia – Olanda (transmis in direct de TVR 2, de la ora 21,45) si Bulgaria – Albania. Aflat sub tirul suporterilor si al presei, selectionerul olandez Marco van Basten, are sansa de a drege busuiocul de la Rotterdam, in fata unui adversar mult mai modest decit odinioara. Desi a anuntat citeva remanieri in lot (Jaliens, Landzaat si rezerva de Cler au fost trimisi acasa), formatia pregatita de fostul virf rosso-nero nu prea intruneste sufragiile publice, mai ales ca in atac nu va fi prezent, se pare, nici de aceasta data, Dirk Kuyt, suparat foc pe antrenor ca nu a fost introdus nici un minut in meciul cu Romania. Tot in aceasta zi, Bulgaria este obligata la victorie pe teren propriu in meciul cu incomoda echipa a Albaniei, daca vrea sa tina pasul cu cele doua favorite ale grupei care s-au intilnit, simbata, la Rotterdam.

Clasamentul grupei G
1. Olanda 5 3 2 0  7-2 11
2-3. Bulgaria 4 2 2 0  7-3 8
2-3. Romania 4 2 2 0  7-3 8
4. Belarus 5 2 1 2  9-11 7
5. Slovenia 4 1 1 2  4-7 4
6. Albania 4 0 2 2  3-6 2
7. Luxemb. 4 0 0 4  1-6 0

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii