Miine, marele derby Iasi – Vaslui

vineri, 12 martie 2004, 00:00
3 MIN
 Miine, marele derby Iasi – Vaslui

Tensiunea partidei dintre Poli Unirea Iasi si FC Vaslui devine insuportabila. Ieri, in Iasi, aproape peste tot, pe strazi, in magazine, puteai auzi referiri la derbiul de simbata. Soferi de taxi si chiar de troleibuze au arborat deja steagurile alb-albastre ale lui Poli, care flutura prin oras la fiecare cursa. Normal, starea de nerabdare a coborit si in rindul echipei, care a efectuat ieri un singur antrenament, locatia fiind, din nou, stadionul Tineretului, „Emil Alexandrescu” fiind menajat. „Abia ii asteptam pe cei de la Vaslui sa terminam odata cu asteptarea si sa le aratam cine sint sefii seriei” este leit-motivul declaratiilor jucatorilor ieseni, a caror stare de spirit este, conform presedintelui Marius Stan, „foarte buna, chiar daca risc sa folosesc fraze-tip”. Pentru relaxare, trupa lui Simionas avea programata aseara vizionarea unui film la cinematograf, destinatia propusa de conducere fiind „Cold Mountain”. Tinind cont de faptul ca dupa o saptamina mohorita, ieri, in Iasi a aparut soarele, un vint usor zvintind terenul, organizatorii spera ca la ora partidei starea gazonului din Copou sa fie buna, primele semne de ameliorare aparind deja.
400 de jandarmi, 2000 de suporteri, focuri de artificii
In ceea ce priveste organizarea partidei au aparut noutati. Astfel, pentru prevenirea fraudelor, la intrarea pe stadion, pe linga biletul de intrare, spectatorii vor trebui sa prezinte si programul de meci, ce este inclus in cei 40 000 de lei ce trebuie platiti pentru accesul la partida. Tichetele de intrare vor fi vindute doar in dimineata meciului, incepind cu ora 8,00, organizatorii dublind numarul punctelor de distributie, care, in mod normal, sint cinci. Securitatea la stadion va fi asigurata simbata dimineata de un efectiv format din 400 de persoane, jandarmi, agenti de paza si gardieni publici.
Si galeria ieseana promite un show de zile mari, 2000 de fani fiind asteptati sa se alatura „ultrasilor” locali, ce promit ca „o sa-i lase pe vasluieni cu gura cascata”. Punctul de atractie al spectacolului pregatit de suporterii lui Poli il reprezinta un foc de artificii.
500 de vasluieni si nimic mai mult
Probleme au aparut insa in legatura cu fanii vasluieni. „Am primit un fax din Vaslui prin care eram instiintati ca Jandarmeria de acolo va asigura protectia celor 1000 de vasluieni. Or, noi am fost foarte clari in corespondenta pe care am avut-o cu oaspetii de simbata. Pe linga cele 500 de bilete promise initial, le mai dam inca 100, dar nimic mai mult. Asa ca doar 600 de vasluieni pot intra la meci, restul fiind problema lor. Curios este ca atunci cind am sunat la numarul de pe care ne-a fost trimis faxul ne-a raspuns o casa particulara, ce ne-a spus ca nu are nici o legatura cu Jandarmeria. Asa ca, vom trimite un fax la firma lui Adrian Porumboiu in care sa repetam conditiile noastre”.
Seful executivului liderului B1 nu exclude insa nici varianta ca sectorul rezervat fanilor vasluieni sa ramina gol! „Pina acum, nu am primit nici un ban pentru bilete din partea Vasluiului, desi trebuiau sa ne plateasca biletele cu o saptamina inainte. Daca simbata nu vor veni cu banii, ramin toti pe dinafara!”, a spus Stan. Acesta a mai afirmat ca a primit o solicitare din partea lui Eugen Goicea, cel care a fost instalat presedinte la Vaslui in aceasta iarna si despre care se spune ca a intrerupt colaborarea cu Porumboiu, de a primi o invitatie la meci. „Solicitarea nu a venit din partea presedintelui Vasluiului ci a directorului unei societati din Valea Calugareasca” a spus Stan pentru a confirma ideea vehiculata. In ceea ce-l priveste pe finantatorul rivalei iesenilor la promovare, Adrian Porumboiu, presedintele lui Poli a declarat ca „va fi binevenit”. (Ovidiu MINEA)
Am avut dreptate: fluiera Balaj
Ziarul de Iasi a publicat luni, in exclusivitate in Iasi, numele arbitrului care va conduce derbiul, baimareanul Cristi Balaj, stirea fiind confirmata de Comisia Centrala de Arbitri. Presedintele lui Poli, Marius Stan nu si-a ascuns satisfactia fata de aceasta delegare: „Am fost rezervat in a ma pronunta asupra delegarii lui Balaj crezind ca e o diversiune. Acum, ca masura este oficiala, imi exprim bucuria ca la meci a fost delegat Balaj, o alegere de bun augur”. La cele doua linii vor oficia, de asemenea, arbitri FIFA, Cristian Nica (Constanta) si Aurel Onita (Ploiesti). Cei trei vor fi supervizati de un alt nume greu in arbitrajul intern, sibianul Aron Huzu. (OM)

Comentarii