Minunile calculatorului

miercuri, 17 mai 2006, 23:10
2 MIN
 Minunile calculatorului

Calculatorul cu care CCA face delegarile a fost probabil virusat inaintea extragerilor pentru etapa a 28-a a diviziei A de fotbal. Altfel nu se explica faptul ca la partida dintre FC Vaslui si Politehnica Iasi, programata miine, de la ora 18, a fost trimis sa imparta dreptatea pe teren bucuresteanul Alexandru Deaconu, arbitru ce a dezavantajat flagrant formatia din Copou in acest sezon. Primul prilej a fost la meciul CFR Cluj – Poli, din tur, scor final 0-0, cind iesenii nu au primit un penalty la faultul comis de Martin Tudor asupra lui Rednic. O alta capodopera a finului presedintelui FRF, Mircea Sandu, s-a consumat tot in tur, chiar in meciul dintre Iasi si Vaslui. La 0-0, Deaconu a inventat o lovitura de la 11 metri in favoarea oaspetilor, care a fost ratata de Claudiu Raducanu; la final pina si finantatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu, a spus, cu fair-play, ca se bucura ca jucatorul a ratat deoarece nu a fost penalty. Deaconu a fost facut praf de primarul Iasului, Gheorghe Nichita, care a atacat virulent si conducerea Federatiei, chiar cu citeva ore inainte de alegerile de la finele anului trecut.
Noua intilnire cu fiul magazinerului FRF provoaca fiori iesenilor, antecedentele anti-iesene ale lui Deaconu fiind inca proaspete in memoria noastra. Antrenorul Ionut Popa a ales pista ironiei pentru comentarea delegarii: „La fix a mers calculatorul! Este cel mai nimerit arbitru pentru acest meci! Daca a arbitrat in tur, trebuia sa arbitreze si in retur. Nici nu ma gindesc ca nu va arbitra excelent! Ce astept de la Deaconu? Sa ne dea un penalty asa cum a dat Vasluiului in tur!”. In ceea ce-l priveste pe presedintele iesenilor, Sorin Boca, acesta a ales un ton ponderat: „Ce putem spune? Speram sa nu mai greseasca in defavoarea noastra!”. Capitanul Politehnicii, Bogdan Onut, a fost si el rezervat: „Important este sa nu ne fie teama nici de Deaconu, nici de Vaslui”.
Pentru a mai face ceva economii, Poli a ales sa efectueze deplasarea la Vaslui in ziua meciului, echipa ieseana avind aceleasi indisponibilitati ca la meciul cu Jiul: Gavatorta, Saric si Miclea, toti accidentati.
In ceea ce-i priveste pe fanii ieseni, acestia au mai multe mijloace de transport la dispozitie pentru a merge la Vaslui. „Avem promisiuni de 7 autobuze si incercam sa mai facem rost de inca trei. Autobuzele vor pleca vineri, la ora 15.30, din fata Salii Polivalente. In plus, pe linga masini personale, exista un tren la 14.15 cu care cred ca vor mai merge alti suporteri ieseni. Toti vor avea biletele asigurate. In total, cred ca vom fi 1 000 de ieseni la meci” a spus unul dintre liderii galeriei, Marius Srainer.

Comentarii