Misterele din Copou

marți, 03 februarie 1998, 00:00
2 MIN
 Misterele din Copou

Zi de iarna, in Copou. Mercurul termometrelor se incapatineaza sa nu urce mai sus de cele 15 linii de sub cota zero la care se afla. Zapada face scandal puternic la fiecare calcatura. Se aude o pocnitura. "O fi crapat vreo piatra", se aude din vestiarul Politehnicii. Fotbalistii ieseni, necrezind inca ce scrie in ziare, sint convinsi ca pleaca la Poiana Brasov: "Asa am fost anuntati oficial." Tot oficial, inaintea antrenamentului de dimineata, "alb-albastrii" sint instiintati ca pleaca la Cimpulung-Moldovenesc. Vestea nu prea bucura pe nimeni. "Daca stiam, imi aduceam si radiatorul cu mine. Cei de la Foresta ne-au spus ca in hotelurile de la Cimpulung este un frig cumplit", gindesc cu voce tare mai multi fotbalisti. Silviu Stanescu adauga: "Ma simt ca Ion Creanga. Azi le spun baietilor ca plecam la Vatra-Dornei, miine – la Bucium, poimiine – la Poiana, iar cind plecam cu adevarat, nu mergem in nici unul din aceste locuri. Sper sa fie bine la Cimpulung".
Jucatorii ies la antrenament. Comenzile sint scurte si precise: "800, 600, 400, 200." Kilometrii sint inghititi cu pofta de fotbalisti. Antrenorul principal spune: "Tot timpul mi-a placut sa lucrez cu jucatorii. Pentru o echipa de Divizia B se alearga destul de bine."
In ciuda linistii afisate de mai toata lumea si de concentrarea afisata, gravele probleme ale Politehnicii se simt in privirile fiecarui om. Silviu Stanescu pune punctul pe "i": "Vin pentru a treia oara intr-o situatie limita la Iasi. Eu vreau sa realizez o schimbare fundamentala aici. Pentru aceasta trebuie insa sa fim ajutati. Fara acoperire nu voi mai lucra. De aceea, pina acum nu am semnat contractul. Daca eu imi cer drepturile, nu vom mai avea cu ce tine echipa. Nu exclud varianta renuntarii daca anumite probleme fundamentale nu vor fi rezolvate."
La stadion apare si Emil Lupulescu, inca vicepresedinte al clubului. Situatia lui este neclara. Si presedintele Virgil Miron, si Silviu Stanescu vor sa discute cu el, insa nimic nu se intimpla…
La prinz, autocarul urma sa plece spre Cimpulung, cu 25 de persoane, Bordeanu urmind a face jonctiunea cu lotul la "locul faptei". Jucatorii care au plecat spre nordul Moldovei sint: Campeanu, Dohot; Abalasei, Gavrilescu, Paraschiv, Urdaru, Cantea, Banta (CFR Citadin); Grigore (ex- Cetatea Tg. Neamt), Botan, Cotan, Caunei, Sava, Onut, Ilie; Dobrea, Ionescu, Sandu.
Silviu Stanescu incheie dialogul: " Intram in a doua etapa a pregatirii in care trebuie sa stabilim formula de baza. Pe 4 vom juca cu Foresta, iar pe 11 – cu Metalul Botosani. Sper sa nu apara probleme neprevazute, si contez pe jonctiunea lui Bordeanu cu lotul" . (Ovidiu MINEA)

Comentarii