Momentul adevarului

vineri, 30 martie 2007, 21:07
2 MIN
 Momentul adevarului

Desi s-a scurs o etapa din actuala stagiune rugbistica de primavara, se poate spune ca sezonul pentru Poli Agro Unirea Iasi incepe de-abia astazi. La Bucuresti, rugbistii ieseni intilnesc Olimpia, singura echipa care poate clinti trupa lui Costel Verives de pe locul VII al Diviziei Nationale, intr-un sezon care pare a fi – si nadajduim sa fie – unul de tranzitie pentru rugbiul iesean. Odata cu implicarea galezilor de la Crownford Ltd. la echipa din dealul Agronomiei, pretentiile iubitorilor sportului cu balonul oval au crescut fata de Poli Agro. Si daca in acest sezon, singurul obiectiv ramas la dispozitie este ocuparea locului VII, se spera ca in viitorul apropiat Iasul sa se apropie de elita rugbiului romanesc si aceasta inseamna cel putin egalarea performantei din 2000, medalia de bronz a campionatului. Poate nu in sezonul viitor, dar in anii urmatori.
Privind prin prisma obiectivului actual, dar si in perspectiva, disputele cu Olimpia sint importante si semnificative. Locul VII sau VIII conteaza, poate mai putin, dar esentiala este constituirea unei echipe care sa faca fata, in viitor, corifeilor din Bucuresti, Arad si Baia Mare. Victoria din turneul memorial "Gorun Sandu-Ville" asupra maramuresenilor, reprezinta un semn bun, dar nu este semnificativa, in conditiile unui simplu turneu de verificare. Ar fi fost, cu siguranta, mai benefica pentru rugbiul iesean, o masurare a fortelor cu mai-marii acestui sport si in retur, dar – din pacate – singurele teste cu adevarat relevante sint cele cu aceasta Olimpia. O echipa aflata la un singur punct in urma Iasului, in clasamentul turneului play-out, dar care a adunat tot ceea ce este mai bun in rugbiul bucurestean, care n-a incaput in formulele de baza dinamo-steliste.
La finele meciului Poli Agro – Petrom, antrenorul iesean Costel Verives si-a exprimat convingerea ca Iasul va cistiga meciul cu Olimpia, chiar la Bucuresti. Cronicarul a spus ca il crede. Ramine ca reputatul tehnician si elevii sai sa o mai si demonstreze.
Etapa rugbistica de astazi este dominata in grupa de elita de confruntarea de la Arad, dintre Contor Group si Dinamo, in cazul unei victorii perfect posibile a ardelenilor, situatia urmind a se complica in clasament. In aceeasi grupa, se mai disputa partidele Steaua -Farul si Remin Baia Mare – "U" Cluj. In turneul play-out, se mai joaca meciurile CSM Timisoara – Bucovina Suceava si Rulmentul Birlad – Stiinta Petrosani.

Comentarii