Momentul reabilitarii

sâmbătă, 11 decembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Momentul reabilitarii

Dupa esecul usturator suferit in primul meci din semifinalele Cupei Romaniei, cind au cedat cu 1-3 pe propriul teren in fata Universitatii Bacau, voleibalistele iesence au astazi sansa reabilitarii in fata suporterilor fideli si mai ales in proprii lor ochi. Elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim vor da ochii cu alte "studente", de aceasta data din Craiova si victoria este singurul obiectiv pe care si-l pot propune. Cu atit mai mult cu cit antecedentele sint de partea noastra: cele doua echipe s-au mai intilnit in aceasta toamna, in sferturile de finala ale Cupei Romaniei si – desi ambele meciuri au avut loc in Banie – Penicilina a fost cea care a mers mai departe. Iesencele au cedat in primul eci cu 2-3, dar s-au impus a doua zi cu 3-1, spre consternarea gazdelor. Fetele noastre mai au un motiv in plus sa-si doresca victoria in partida de astazI: in ultimul meci al sezonului trecut, ele au jucat impotriva craiovencelor meciul decisiv pentru obtinerea locului trei in clasamentul final si a medaliilor de bronz. Universitatea s-a ipus atunci cu 3-1, insa Penicilina are azi ocazia sa se revanseze.
Oltencele ocupa locul 6 in clasament, cu patru victorii si cinci infringeri la activ. Fata de sezonul trecut, au parasit echipa Elena Butnaru (plecata in Italia), Halus si Corbu, fiind adusa talentata Cososchi de la Bacau. Antrenorii Nicu Stoian su Lucian Matusoiu si-au propus pentru acest sezon ocuparea unuia din primele patru locuri in clasamentul final. Echipele probabile:
Penicilina: Cozma, T. Popa, Ruxandoiu, Formagiu, Dulcianu, Androhovici.
Universitatea: Dina, Pinzaru, Patru, Constantinescu, Mutascu, Cososchi.
Celelalte meciuri ale etapei sint dominate de derbiul Universitatea Bacau – Rapid, singurele echipe care isi mai disputa titlul national. In fapt, meciul de la Bacau este singurul in care elevele lui Florin Grapa se mai pot apropia de giulestene, neinvinse pina in acest moment. Daca, insa, Rapid cistiga si pe terenul studentelor se poate spune ca lupta pentru titlul de campioana a luat deja sfirsit. In rest: Banatul Lugoj – Dacia Pitesti; Metal 33 – CSU Galati; Unic Piatra Neamt – Braiconf; RATB – Dinamo. (Ion TEODOR)

Comentarii