Morariu: Londra este cea mai mare provocare pe care a avut-o sportul romanesc dupa razboi

miercuri, 09 noiembrie 2011, 15:35
2 MIN
 Morariu: Londra este cea mai mare provocare pe care a avut-o sportul romanesc dupa razboi

Morariu considera ca lipsa medaliilor de la Jocurile Olimpice e consecinta absentei sportului in scoala. "Stiti bine cat ii trebuie unui copil sa devina campion. In medie, un campion se formeaza in zece ani. Sa nu ne miram ca la Beijing am avut doar opt medalii. Vom fi la Londra in 2012, dam 10 ani inapoi sa vedem ce s-a facut din 2002 in pentru sportul in scoala si aveti raspunsul la marea criza prin care trece sportul romanesc. Imi e foarte greu sa ma gandesc cate medalii vom avea la Londra. Mi-e foarte greu sa fac pronosticuri pentru ca s-au consumat niste competitii la care speram mai multe medalii. Nu vreau sa fiu nici foarte pesimist, trebuie sa le dau sportivilor un mesaj de incredere. Dar este evident ca Londra este cea mai mare provocare pe care a avut-o sportul romanesc dupa razboi", a declarat seful COSR.

Intrebat daca faptul ca ministrul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, nu a dat curs invitatiei de a participa la deschiderea expozitiei temporare a Muzeului Sportului poate fi considerat un dezinteres al institutiilor statului fata de sport, Morariu a raspuns: "Eu nu vreau sa fiu transant si sa spun ca statul nu e interesat de sport. Spun doar ca regret ca in ultimii 10 ani, sportul a fost pus in scoala pe ultimul loc. E undeva in anexa. Si tot ce se intampla astazi cu sportul romanesc vine de aici".

Expozitia temporara apartinand Muzeului Sportului, gazduit de sediul COSR, a fost deschisa miercuri si va putea fi vizitata gratuit pana duminica, intre orele 10.00 si 16.00. In cadrul expozitiei sunt expuse trofee obtinute de sportivii romani de-a lungul timpului, acte de infiintare a unor organizatii sportive, statui, fotografii de epoca, plachete, distinctii dar si obiecte apartind sportivilor. La inaugurarea expozitiei au participat aproximativ 150 de copii de la cluburi sportive din Bucuresti.

Ministrul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, a lipsit de la eveniment, desi a fost invitat de presedintele COSR, Octavian Morariu. (Mediafax)

Comentarii