Muscatura de felina

Subtitlu

joi, 21 iunie 2012, 23:12
2 MIN
 Muscatura de felina

 

 

Cehia: 1. Cech (cpt.) – 2. Gebre Selassie, 6. Sivok, 3. Kadlec, 8. Limbersky – 17. Hübschmann (’86 – 20. Pekhart), 13. Plasil – 19. Jiracek, 22. Darida (’61 – 9. Rezek), 14. Pilar – 15. Baros. Antrenor: Michal Bilek.

Portugalia: 12. Rui Patricio – 21. Pereira, 3. Pepe, 2. Br. Alves, 5. Coentrao – 16. Meireles (’88 – 14. Rolando), 4. M. Veloso, 8. Moutinho – 17. Nani (’84 – 6. Custodio), 23. Postiga (’41 – 9. Almeida), 7. Cristiano Ronaldo (cpt.). Antrenor: Paulo Bento.

Cartonase galbene: Limbersky (’90) – Nani (’26), Veloso (’27).

Arbitru: Howard Webb (Anglia).

0-1, min. 79: Moutinho centreaza de pe dreapta, Ronaldo "explodeaza" de pe stanga, se intercaleaza in zona centrala si inscrie cu capul, de la 8 metri.

De o parte, o echipa harnica, extrem de disciplinata tactic, avand ca principal scop inchiderea culoarelor defensive, de cealalta una asteptand explozia unei feline care, dupa doua meciuri in care a stat in amorteala, si-a regasit instinctul de "killer" in jocul cu Olanda. Asta s-a vazut in primul act al primului sfert de finala al Euro 2012, un "sfert" in care e inutil de precizat ca "felina" a fost Ronaldo. Dupa o jumatate de repriza in care si-a cautat pasii si zona (dorind sa scape de clestele Gebre Selassie – Jiracek – Hübschamnn pregatit de Bilek, a schimbat banda cu Nani din minutul 10 pana in 23, apoi, s-a intercalat si in zona centrala) vedeta Realului a iesit la rampa: l-a avertizat pe Kadlec in minutul 25 ca ii va crea mari probleme, a trimis din "foarfeca", pe spate, pe langa poarta, in minutul 33, nu a gasit tinta dintr-o lovitura libera de la 30 de metri in minutul 35 si a avut ghinion teribil in minutul 45, cand, dupa ce l-a ridiculizat pe Kadlec, a trimis in bara. Hartuiti de CR 7, cehii si-au pierdut dupa odihna si rigurozitatea defensiva, dominarea neta a Portugaliei soldandu-se cu nu mai putin de opt incercari de gol in primul sfert de ora al actului doi, cele mai clare fiind semnate de Almeida (’46 – "cap" "peste" de la 6 metri; ’59 – gol din ofsaid), Ronaldo (o noua bara, din lovitura libera, de la 25 de metri) si Meireles (’56 – sut peste poarta). Continuarea a fost pe coordonate asemanatoare, Cehia rezistand datorita lui Cech (’64 – interventie de exceptie la sutul lui Moutinho) si sansei (’74 – sutul lui Nani a fost deviat de Kadlec in corner) pana in minutul 79, cand logodna lui Ronaldo cu nesansa s-a rupt. Scorul putea ajunge mai aproape de realitatea din teren (Cehia a avut doar doua suturi, niciunul cadrat!!!, fata de cele 22 de incercari ale lusitanilor) daca Cech nu avea o noua sclipire, in fata lui Pereira, in minutul 83. Si chiar daca in prelungiri portarul cehilor a urcat in careul advers, Portugalia a urcat absolut meritat in careul de asi al Europei, in timp ce Cristiano flirteaza din ce in ce mai insistent cu Balonul de Aur.

Comentarii