Mutule, nu esti de-al nostru!

Subtitlu

luni, 29 septembrie 2008, 20:38
3 MIN
 Mutule, nu esti de-al nostru!

Ne-am obisnuit sa-i tinem pumnii lui Adrian Mutu, orideciteori il vedem la televizor. Indiferent daca joaca in echipa nationala, la Inter, Parma, Verona, Chelsea, Juventus sau Fiorentina, Mutu este, la ora actuala, idolul microbistilor romani. Nu insa si in aceasta seara, pentru ca "briliantul fotbalului romanesc" va fi un adversar foarte dificil pentru Steaua, care intilneste Fiorentina pe stadionul "Artemio Franchi" in grupa F a Ligii Campionilor. Nu il vom detesta pe Adi, daca reuseste vreun gol in fata Stelei, nu ii dorim o accidentare, pentru ca urmeaza meciul cu Franta, dar parca-parca ne-am dori o evolutie mai stearsa a romanului in aceasta seara. Ei, si ce daca isi risca postul de titular in echipa lui Claudio Prandelli? In primul rind, este greu de crezut un asemenea risc, fiindca Mutu este… Mutu si Prandelli – antrenorul care l-a pus cel mai mult in valoare inca de la Parma – stie ce-i poate pielea, in al doilea rind, pentru ca daca Mutu va lustrui putin banca de rezerve, va reveni in teren cu dorinta sporita de a arata ce poate si ce stie. In meciul cu Genoa, Mutu s-a suparat pe Prandelli pentru ca a fost inlocuit, dar ii va trece, pentru ca – spre deosebire de situatiile cu Mourinho sau Piturca – intre Mutu si fostul juventin este o relatie speciala.

Repetam, idila suporteri romani – Mutu este una deosebita, insa astazi vom fi impotriva lui. Si fiindca Mutu nu pare a fi in forma maxima, obsedati de decarul nationalei, stelistii nu trebuie sa-l uite pe Gilardino, care a marcat gol in ultimele trei meciuri oficiale ale "violei". Dupa cum trebuie sa li se aminteasca, sau sa li se transmita (daca nu sint informati!) ca fotbalul romanesc are rezultate favorabile in fata Fiorentinei. Universitatea Craiova i-a scos de doua ori pe violeti din Cupa UEFA (odata cu Oblemenco si Balan, nu cu "Craiova Maxima"), iar Gloria Bistrita in perioada de mare expansiune cooperatista a fost eliminata onorabil de echipa in care stralucea Batistuta. Ce-i drept, "squadra viola" este redutabila pe teren propriu, nu a mai pierdut de sase luni pe "Artemio Franchi" si echipa care a inghenuncheat-o este nimeni alta decit AC Milan.

In plus, Fiorentina (la a doua participare in grupele Ligii Campionilor) are tot lotul valid si si-a permis "experimente" in ultimul meci cistigat in Serie A, 1-0 cu Genoa. La Steaua, mai sint probleme: Mirel Radoi nu poate juca nici astazi, Emeghara si Plesan nu s-au refacut, iar in zona inchizatorilor, nici Ovidiu Petre nu este valid, Lacatus avind de ales intre doua solutii riscante: ori Tiago, ori Toja, care a dovedit ca se simte ca pestele pe uscat in aceasta postura. Semedo – Szekely, Arthuro – Stancu sint alte doua dileme ale antrenorului Marius Lacatus (care a jucat la Fiorentina, in perioada 1990-1992), inaintea meciului de astazi, Dayro Moreno si Nicolita fiind greu de scos din echipa, dupa ultimele evolutii.

Asadar, Fiorentina – Steaua, de la ora 21:45, in direct pe Pro TV. In aceasta seara, Mutule, nu esti de-al nostru! (GIN)

  

  

Formatiile probabile

Fiorentina: Frey – Jørgensen, Krøldrup, Dainelli, Gobbi –  Donadel, Melo, Montolivo – Kuzmanovic, Gilardino, Mutu.

Steaua: Zapata – Ogararu, Goian, Ghionea, P. Marin – Lovin, Tiago – Nicolita, D. Moreno, Semedo – Arthuro.

Arbitri: Michael Riley – Darren Cann, Michael Mullarkey (Anglia)

Liga de astazi

Grupa E: Ålborg – Manchester United, Villarreal – Celtic Glasgow. Primele meciuri: Manchester – Villarreal 0-0; Celtic – Ålborg 0-0.

Grupa F: Fiorentina – Steaua, Bayern München – Lyon. Primele meciuri: Steaua – Bayern 0-1; Lyon – Fiorentina 2-2.

Grupa G: Arsenal – FC Porto, Fenerbahçe Istanbul – Dinamo Kiev. Primele meciuri: Porto – Fenerbahçe 3-1; Dinamo Kiev – Arsenal 1-1.

Grupa H: Zenit St. Petersburg – Real Madrid, BATE Borisov – Juventus. Primele meciuri: Juventus – Zenit 1-0; Real – BATE 2-0.

Toate partidele vor incepe la ora 21:45, cu exceptia meciului Zenit – Real, programat la ora 19,30. Meciul Fiorentina – Roma va fi transmis in direct pe Pro TV, iar partidele Zenit – Real si Bayern – Lyon, pe Sport.ro

Comentarii