N-a boxat, dar a cistigat!

miercuri, 24 octombrie 2007, 22:53
2 MIN
 N-a boxat, dar a cistigat!

 In prima zi a Campionatelor Mondiale de box amatori, care se disputa la Chicago, s-au disputat meciuri la categoriile 54 kg si 64 kg, la ultima categorie Romania fiind reprezentata de cel mai valoros sportiv prezent in competitie, Ionut Gheorghe.

Ionut nu a boxat in acea gala, deoarece adversarul sau, Rafael Gonzalez (Venezuela) nu s-a prezentat. Astfel incit, Ionut s-a calificat in turul II, unde il va reintilni pe pugilistul polonez Marcin Legowski, pe care l-a invins in finala turneului Centura de Aur. Polonezul nu a avut probleme in a se califica, el trecind la puncte de bosniacul Dzemal Fehatovic.

Astazi, vor intra in competitie inca trei boxeri romani, dintre care doi au sarcini extrem de dificile: Iulian Stan (categoria 57 kg) il va intilni pe campionul continental Albert Selimov (Rusia), in timp ce Bogdan Dinu (91 kg) se va confrunta cu puternicul pugilist german originar din Belarus, Alexander Powernow, medaliat cu bronz atit la Mondialele trecute, cit si la Europenele din 2006. O sarcina ceva mai usoara o are Ronald Gavril (75 kg), adversarul sau, Vijender Singh (India) fiind accesibil.

Nici alti trei boxeri romani prezenti la Chicago nu se pot lauda cu o tragere buna la sorti. Constantin Paraschiv (48 kg) a dat, inca din primul tur, chiar de catre campionul mondial Zou Shiming (China), Constantin Bejenaru (81 kg) se va lupta cu Abbas Utoev (Uzbekistan), iar Ciprian Ciocan (^91 kg) va incrucisa manusile cu ucraineanul Viaceslav Glazkov. Norocos a fost doar Traian Lupu (60 kg), adversarul sau fiind pugilistul din RD Congo, Tambwe Kayembe.

Cel mai disputat meci al zilei s-a disputat la categoria 54 kg, in care francezul Ali Hallab l-a invins pe puternicul bulgar Detelin Dalakliev, in timp ce surpriza primelor gale a fost inregistrata de japonezul Masatsugu Kawachi (64 kg), care l-a invins pe Manus Boomjumnong (Thailanda), campionul olimpic de la Atena!

Comentarii