N-a mai tinut schema

joi, 06 aprilie 2006, 23:20
2 MIN
 N-a mai tinut schema

Politehnica a irosit miercuri o uriasa sansa de a trece in prima jumatate a clasamentului Diviziei A de fotbal, nereusind sa speculeze tensiunile majore existente in curtea Farului, unde, dupa jucatori, spectatorii au cerut virulent demisia antrenorului Vukotic. De altfel, evolutia de ansamblu a „rechinilor” a confirmat faptul ca, cel putin deocamdata, sirbul (antipatizat total pe Litoral) nu are solutiile necesare pentru reascutirea „coltilor” acestora, „muscaturile” unei trupe ce are ca obiectiv calificarea in cupele europene fiind foarte rare. De altfel, senzatia de haos a fost persistenta in jocul gazdelor (plasate in dispozitivul 4-4-2), ce a etalat o defensiva subreda (mai ales pe flancul sting, unde Pascovici a devenit o umbra a jucatorului trecut pe la nationala), o linie mediana in care doar libertatea totala acordata lui Todoran a contat si un atac redus destul de usor la tacere. Tocmai din aceasta cauza regretele moldovenilor sint mult mai mari, „piinea de mincat” de la Constanta nefiind nici macar ciugulita.
Din punct de vedere tactic, antrenorul iesenilor, Ionut Popa a ales acelasi sistem cu care a reusit sa remizeze etapa trecuta in curtea lui Dinamo: 4-2-3-1. Fundasii s-au ocupat de Mihai, Moldovan si Gurita, inchizatorii Dianu si Iurisniti i-au avut in vizor pe Todoran si Senin, in timp ce sarcinile ofensive au ramas in seama lui Miclea si Rednic (pe flancuri, unde s-au duelat cu fundasii laterali ai gazdelor) respectiv Bilba, sprijnit de Mitruc, in partea centrala.
In primul act, lipsa unei doze superioare de curaj a facut ca Poli sa joace bine doar pe final, atunci cind Curca a avut emotii in citeva rinduri, dominarea de start a gazdelor fiind apatica, Branet avind de lucru doar la suturi din afara careului. Golul cazut in minutul 58 i-a zgindarit oarecum pe moldoveni, care au fortat apoi egalarea, insa nu au reusit sa-si creeze situatii clare de gol. In ceea ce priveste schimbarile Politehnicii, acestea au fost efectuate neasteptat de tirziu – prima, cind s-a si trecut la 4-4-2, in minutul 73, la un sfert de ora de la gol, celelalte in minutele 83 si 90 (!) – si nu au avut nici un efect concret in joc.
Poli nu are prea mult timp la dispozitie pentru a-si linge ranile, miine Iasul urmind sa primeasca vizita lui FCM Bacau, formatie ce isi joaca in Copou una dintre ultimele sanse de supravietuire in prima liga.

Comentarii