„N-avem obligatii fata de Dinamo si Steaua”

vineri, 12 februarie 2010, 21:40
3 MIN
 „N-avem obligatii fata de Dinamo si Steaua”

Reintors joi in tara, dupa ce a stat cinci zile in cantonamentul din Antalya al Politehnicii, presedintele gruparii din Copou, Cristi Starica, a raspuns unor intrebari adresate de "Ziarul de Iasi".

– Domnule presedinte, ce impresie v-a facut echipa in zilele in care ati stat alaturi de ea?

– Sint de acord cu ceea ce a spus domnul Grigoras in interviul pe care vi l-a acordat ieri. Au fost conditii de pregatire foarte bune iar baietii au fost seriosi. S-au jucat meciuri cu adversari puternici, ceea ce ne-a ajutat. Cred ca transferurile pe care le-am facut sint reusite, Badea, Paun, Onicas si Ionescu fiind jucatori pe care ne vom putea baza in retur, in timp ce Cuciula ramine o promisiune. Am renuntat la Acsinte, Caragea, Balan si Rata, nici unul nesituindu-se peste ceea ce avem in lot. Ei au fost departe de atitudinea unui Buhusi, care pare schimbat total in bine. Marea problema ramine postul de fundas stinga, noi cautind in continuare o solutie de rezolvare a problemei.

– Trei dintre cei patru jucatori pe care-i anuntati a fi de baza sint imprumutati, o moda la care Poli spunea ca va renunta.

– In conditiile financiare in care ne aflam, n-am avut alte solutii. Nu ne puteam permite sa dam bani multi pe cumpararea de jucatori. Faptul ca Paun, Onicas si Ionescu au venit gratuit, fara ca noi sa avem nici o alta obligatie fata de Steaua ori de Dinamo, a contat. In plus, nici unul nu a cerut salariu mare, Ionescu, de exemplu, acceptind sa primeasca jumatate din contractul pe care-l avea in Ghencea. Acest lucru ne da incredere ca toti vor mult sa joace si, implicit, sa ajute echipa.

– Cit de grava este situatia financiara a clubului?

– In continuare sint probleme, insa, zic eu, pot aparea si solutii. Cit timp jucatorii au fost in Antalya, am reusit sa le platim salariile pe luna noiembrie. Sper ca in scurt timp sa le achitam si drepturile pe decembrie. La stat mai avem datorii presante de circa 550 000 de euro. Daca vom rezolva problema conturilor, care sint blocate, cu un aport de circa 100 000 de euro din partea actionarilor si cu rata a doua din drepturile de televizare am putea rezolva si aceasta problema, fara de care nu am putea lua licenta pentru sezonul viitor.

– Cum ramine cu acel contract de asociere in participatiune incheiat in 2006 intre Poli, Consiliul Local si Consiliul Judetean, care a ajuns in vizorul DNA?

– Poli a incasat atunci trei milioane de lei de la Consiliul Local si unul de la Consiliul Judetean. Nu as vrea sa intru in amanunte vizavi de acest subiect si prefer sa astept clarificarea cazului.

– Sinteti optimist pentru retur?

– Am sperante mari ca Politehnica isi va indeplini obiectivul.

 

 

Programul primei etapei a returului

Ieri, Liga Profesionista de fotbal a anuntat programul primelor doua etape ale returului Ligii I, Politehnica Iasi intilnind, in Copou, pe Rapid, simbata viitoare de la ora 19:00 intr-un meci transmis de Digi Sport. Tot intr-o zi de simbata, peste o saptamina, Poli va juca in deplasare cu FC Timisoara, de la ora 18:00. Televizarile din etapa a XIX-a a Ligii I nu au fost inca stabilite.

Ziua  Ora Meci     TV

Vineri  14:00  Otelul – Inter CA        GSP TV

Simbata          13:30  Brasov – A. Iulia        GSP TV

Simbata          15:15  Bistrita – Timisoara   DigiSport

Simbata          17:00  Steaua – Ceahlaul    Antena 1

Simbata          19:00  Poli Iasi – Rapid        Digi Sport

Duminica       14:00  Medias – Vaslui         GSP TV

Duminica       16:00  Pandurii – Astra         GSP TV

Duminica       19:30  Dinamo – Craiova     DigiSport

Luni    17:30  Urziceni – CFR          DigiSport

Comentarii