Naveta Iasi – Bucuresti

joi, 30 august 2001, 23:00
2 MIN
 Naveta Iasi – Bucuresti

Startul noului campionat a fost un adevarat fiasco pentru echipa de rugby Poli Agro Romtelecom: un meci considerat cheie, cel de la Bucuresti cu RC Grivita a fost pierdut la scor (3-26), in cele 80 de minute de joc nu s-au obtinut decit doua lovituri de pedeapsa, din care una a fost transformata de Mocanu, dar, mai ingrijorator este ca echipa noastra "n-a jucat nimic", dupa spusele antrenorului Iulian Iftene, care duminica, nu-si putea explica nici el cauzele acestui esec usturator. Spuneam ca meciul de la Bucuresti a fost unul cu caracter cvasidecisiv, deoarece in conditiile in care studentii de la Cluj sint favoriti, iar Rapid-Metrorex, nou-promovata, reprezinta out-sidera grupei, rezultatele dublei cu grivitenii ar putea decide soarta celei de-a doua echipe calificate in play-off. Scorul de la Bucuresti ar anula, conform calculelor hirtiei, sansele iesenilor, pentru ca, la egalitate de puncte, conteaza rezultatele directe, ceea ce inseamna ca in returul de la Iasi, acest avantaj luat de bucuresteni ar trebui anulat. In plus, mai exista si aceasta "cenusareasa", Rapid-Metrorex, care trebuie fatalmente invinsa si la Bucuresti, si la Iasi. " Nu se stie ce jocuri se pot face in Capitala", a spus presedintele gruparii iesene, Dan Codreanu, si chiar daca eliminam variantele lipsite de fair-play, ne putem gindi ca, in acest dialog la distanta, RC Grivita este avantajata, fiindca una e sa vii in Giulesti de la 400 km departare si alta este sa traversezi Podul Grant. In fine, mai exista si varianta unei autodepasiri in partidele cu clujenii, dar pina atunci mai este vreme.
Laudabil este, insa, faptul ca, esecul de la Grivita nu a lasat prea multe rani in angrenajele psihice ale colectivului iesean. Presedintele Dan Codreanu, pe care l-am contactat telefonic, pune infringerea pe seama lipsei de jocuri de verificare care ar fi trebuit sa aiba loc in intersezon. Dar, nota dominanta este optimismul: "Mai este de lucrat in privinta omogenizarii echipei, tocmai pentru faptul ca nu prea am avut ocazia s-o facerm pina acum. Noi consideram ca sansele de accedere in play-off ramin intacte, in urma conjuncturii nefavorabile. Desi am pierdut o serie de titulari de valoare, echipa este tinara si ambitioasa, si merge la Bucuresti numai cu gindul la victorie" , a precizat presedintele Dan Codreanu.
Intr-adevar, pentru a doua etapa consecutiv, rugbistii de la Poli Agro Romtelecom descind in Capitala, cu gindul de a recupera handicapul primei etape si a sterge impresia neplacuta din meciul cu Grivita. Meciul cu Rapid Metrorex va avea loc miine, de la ora 10,00, in Giulesti, in aceeasi etapa mai fiind programata partida U. Cluj – RC Grivita. (Nic. G)

Comentarii