Nefericitii printi ai Danemarcei

Subtitlu

joi, 24 iunie 2010, 23:29
3 MIN
 Nefericitii printi ai Danemarcei

Danemarca: Sørensen – Jacobsen, Agger, Krøldrup (’56 – S. Larsen), S. Poulsen – Jørgensen (34 – J. Poulsen), C. Poulsen, Kåhlenberg (’63 – Eriksen) – Tomasson, Rommedahl – Bendtner. Antrenor: Morten Olsen.

Japonia: Kawashima – Komano, Nakazawa, Tanaka, Nagatomo – Abe – Hasebe, Matsui (’74 – Okazaki), Endo (’90^1 – Inamoto), Okubo (’88 – Konno) – Honda. Antrenor: Takeshi Okada.

Arbitru: Jerome Darmon (Africa de Sud).

Cartonase galbene: Endo, Nagatomo / Krøldrup, C. Poulsen, Bendtner

0-1, min. 17: Honda, executie cu bolta din lovitura libera de la 20 metri, peste portar.

0-2, min. 30: Endo, sut naprasnic din lovitura libera de la 18 metri.

1-2, min. 81: Tomasson executa slab un penalty, acordat la un contact in careu intre Hasebe si Agger, portarul Kawashima respinge si acelasi atacant reia in plasa.

1-3, min. 87: Honda patrunde lateral in careu, paseaza lateral si Okazaki marcheaza lejer in poarta goala.

In dorinta lor de a reinvia vremurile bune ale fratilor Laudrup, danezii au incercat sa se califice prin realizarile lui Tomasson si Bendtner. Numai ca primul s-a dovedit umbra golgeterului de la AC Milan, iar al doilea prea crud pentru o batalie atit de mare si, in plus, de-abia recuperat dupa accidentare. Asa ca niponii, rabdatori si iuti au facut legea in acest joc, pe care nordicii se faceau ca-l domina (56-44 % raportul total al posesiei). Inca de la inceput, Okubo si Hasebe au aratat ca nu-i de gluma cu urmasii samurailor, iar Tomasson a inceput recitalul ratarilor. Tabela de marcaj a fost pusa la lucru de niponi prin doua executii bine tintite din faze fixe, la care portarul Sørensen nu poate fi basma curata. Danezii ar avut nevoie, dupa pauza de trei goluri pentru a se califica, insa Tomasson si Kåhlenberg s-au incurca in careu, sutul de la distanta al lui Simon Poulsen a fost retinut de Kawashima, Eriksen a avut o executie prin intoarcere de exceptie, de putin pe linga poarta, totul culminind cu "dreptu-n-stingu’", dat de acelasi Tomasson in min. 70. Acelasi Tomasson care n-a fost in stare sa inscrie nici de la punctul cu var, reluarea mingii respinse de portarul nipon fiind singura reusita a acestuia. Timp ar mai fi fost pentru doua goluri, Jacob Poulsen a fost foarte aproape de reducerea scorului in min. 83, dar contraatacul nipon lucrat de Endo si Honda si finalizat de Okazaki a adus rasturnat "Mica Sirena" in mare, inlacrimind nefericitii printi ai Danemarcei si declansind dansul de fericire al gheiselor.  Japonia merge in optimi si va intilni luni, la Durban, echipa Paraguay-ului (ora 17:00), iar exact peste 24 de ore va avea loc la Pretoria partida Olanda – Slovacia.

Clasamentul grupei E

1. Olanda                   3          3          0          0          5-1     9

2. Japonia                  3          2          0          1          4-2     6

3. Danemarca           3          1          0          2          3-6     3

4. Camerun               3          0          0          3          2-5     0

Comentarii