Neputinta, numele tau e Rusia!

Subtitlu

duminică, 17 iunie 2012, 23:57
2 MIN
 Neputinta, numele tau e Rusia!

Grecia: 13. Sifakis – 15. Torosidis, 5. K. Papadopoulos, 5. Papastathopoulos, 3. Tsavelas – 21. Katsouranis, 2. Maniatis – 14. Salpingidis (’84 – 18. Ninis), 10. Karagounis (cpt) (’69 – 6. Makos), 7. Samaras – 17. Gekas (’64 – 20. Holebas). . Antrenor: Fernando Costa.

Rusia: 16. Malafeev – 2. Aniukov (’81 – 9. Izmailov), 12. Berezutki, 4. Ignasevici, 5. Jirkov – 6. Sirokov, 7. Denisov,  22. Glusakov (’72 – Pogrebniak) – 17. Dzagoev, 11. Kerjakov (’46 – 14. Pavliucenko), 10. Arsavin (cpt). Antrenor: Dick Advocaat.

Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia).

Cartonase galbene: Karagounis / Aniukov, Jirkov, Dzagoev

1-0, min. 45^2: Karagounis intercepteaza o minge de la Ignasevici pe flancul drept, patrunde in careu si inscrie la coltul lung printr-un sut bine plasat.

Echipa Greciei a realizat, poate, cea mai mare surpriza de pana acum la Euro 2012, reusind o calificare in care nimeni nu mai credea, in fata unei formatii ruse care realizase, cel putin pana atunci, cea mai puternica impresie dintre toate cele 16 participante. Dar, in sanul nationalei elene a renascut spiritul Euro 2004, editie care a adus Elada in fruntea natiunilor fotbalistice ale Europei, cu victorii marunte si deloc spectaculoase. Rusii lui Advocaat nu si-au pus in nici un moment problema ca ar putea fi eliminati. Un rezultat de egalitate ar fi fost suficient pentru calificare, iar daca rezultatul de la Wroclaw ar fi fost egal, rusii ar fi mers mai departe chiar si in cazul unei infrangeri. De aceea au inceput cu lejeritate meciul, nebagand in seamna primele rabufniri elene spre poarta lui Malafeev si apoi au pus cu autoritate stapanire pe joc. Insa rateurul Kerjakov isi bate joc de sansele oferite de Dzagoev si Arsavin. Si in ultimul minut al reprizei, a venit lovitura de maciuca a lui Karagounis. In partea secunda, tot "sbornaia" a ramas la comanda, fiindca orice gol marcat la Wroclaw insemna catastrofa. Insa, pe neasteptate, Karagounis a iesit din nou la rampa: lovit in careu, grecul a cazut spectaculos, dar arbitrul suedez a acordat "galben" pentru simulare, ceea ce-l face pe capitanul elenilor indisponibil pentru meciul viitor. Golul lui Jiracek de la Wroclaw a transformat neputinta rusilor in disperare. Dupa schimbarea mereu perdantului Kerjakov, Advocaat l-a introdus si pe Pogrebniak si pe Izmailov, in timp ce Fernando Costa si a intarit apararea pe doua linii, lasandu-l doar pe artistul Samaras sa rezolve problemele ofensivei, in timp ce rusilor nu le iese nimic. O centrare perfecta trimisa de Arsavin pe capul lui Dzagoev (’84) a fost ultima sansa a unei echipe care s-a crezut prea devreme calificata in sferturi si, poate, campioana europeana. (GIN)

Comentarii