Nici fotografia nu le-a ajutat

marți, 06 iulie 1999, 23:00
2 MIN
 Nici fotografia nu le-a ajutat

Pentru prima oara in istoria celor 44 de editii ale Campionatelor Internationale de atletism ale Romaniei doua sportive au ocupat locul 1 in proba de 100 m plat. Evelina Lisenco (Farul Constanta) si Georgeta Lazar (CSU Galati) s-au clasat, in prima zi a intrecerilor, pe locul intii in proba de 100 m plat, cu timpul de 11 secunde si 60 de sutimi. Presedintele Federatiei Romane de Atletism, Iolanda Balas, a declarat ca cele doua atlete nu au putut fi departajate nici cu ajutorul cronometrului electronic si nici in urma vizionarii inregistrarii video. Locul al treilea in proba de 100 m a fost ocupat, cu timpul de 11 secunde si 89 de sutimi, de Monica Bumbescu, componenta a clubului Rapid Bucuresti.
Cel mai valoros rezultat a fost inregistrat in proba feminina de aruncarea ciocanului, unde Mihaela Melinte a reusit a doua performanta mondiala a tuturor timpurilor, 74,89 m. In proba feminina de disc, dinamovista Nicoleta Grasu a cistigat cu o aruncare de 66,43 m, iar la triplu salt, Cristina Nicolau (14,49 m) le-a invins pe marile sale rivale, Adelina Gavrila si Rodica Mateescu. La 400 m cea mai buna a fost Otilia Ruicu (Olimpia Bucuresti), in 52:63, iar la 100 m garduri prima a trecut linia de sosire Eva Miclos (Ardaf Cluj), in 13:32. In concursul masculin am consemnat noi victorii ale "veteranilor" Cristian Popescu (Steaua) la inaltime (2,20 m) si Daniel Cojocaru (Farul Constanta) la 100 m. La triplusalt s-a impus, cum era de asteptat, braileanul Ionut Punga (invingator si la 110 m garduri), la greutate:a cistigat Gheorghe Guset (CSM Arad), iar la 10.000 m primul a trecut linia de sosire Ovidiu Tat (CSM Bistrita), in 29:28:47.
Organizatorii Campionatelor Internationale de atletism ale Romaniei au acordat urmatoarele premii: locul 1 – patru milioane de lei; locul 2 – trei milioane de lei; locul 3 – doua milioane de lei. La aceasta competitie, care s-a desfasurat pe stadionul "Lia Manoliu", au participat atleti din Bosnia-Hertegovina, Cipru, Republica Moldova, Olanda, Ungaria, Tunisia, Turcia si Romania. Organizatorii au hotarit ca aceasta competitie sa se desfasoare in nocturna pentru a permite sportivilor romani sa se acomodeze cu conditii de concurs asemanatoare celor care vor fi la Campionatele Mondiale de la Sevilla, din luna august.

Comentarii