Nici o clipa de liniste in Copou

joi, 19 noiembrie 1998, 00:00
3 MIN
 Nici o clipa de liniste in Copou

Asa cum am mai spus, dupa destituirea antrenorului Ion Moldovan, la ora actuala intreg Iasul fotbalistic priveste ca unica solutie de redresare a lui Poli revenirea acasa a lui Vasile Simionas. Rugat sa comenteze acest lucru, actualul antrenor al Otelului ne-a declarat: "Eu sint un om de cuvint si un antrenor profesionist sub contract pe trei ani cu Otelul. De aceea nu-mi pot permite sa port discutii cu un alt club decit atunci cind intelegerea se va rezilia sau voi crede ca raminerea mea la Galati va face rau echipei. Zvonul cu acordul verbal – apropo ce inseamna asta? – a aparut probabil ca urmare a faptului ca de ziua mea am fost sunat de multa lume de acasa. La momentul actual nu-mi pot permite sa ma gindesc decit la redresarea Otelului."
In aceeasi idee a prezentat lucrurile si actualul presedinte al lui FCM Poli, Vasile Ianul, care a spus ca "nu am mai vorbit cu Simi de citeva luni." Apropo de Vasile Ianul, agentia Mediafax a anuntat ieri urmatoarea stire: "Judecatorii militari au decis, miercuri, sa amine procesul fostului presedinte al FC Dinamo Bucuresti Vasile Ianul, acuzat de prejudicierea clubului cu peste doua milioane de dolari, deoarece li s-a comunicat ca acesta a fost internat, marti seara, intr-un spital din Iasi, oras in care locuieste in prezent. Procesul fostului presedinte al FC Dinamo a inceput in urma cu un an, el fiind judecat de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, pentru ca a incasat 2.366.535 de dolari, suma ce reprezinta pretul unor contracte externe, in principal al celor referitoare la transferul unor jucatori de fotbal. Suma, incasata in numerar de Ianul, nu a fost inregistrata in evidenta contabila a clubului si nu s-a regasit nici in actele care justifica cheltuielile de acest fel." Contactat, numarul 1 al executivului iesean ne-a spus: "Acum am ajuns acasa. Am racit zdravan in betonul asta de birou de la club si pe asa zapada prin care nu am mai umblat de 10 ani. Am febra 39 de grade, stau cu picioarele in apa fierbinte si nici nu pot sa ma misc."
In alta ordine de idei, cotidianul Sportul Romanesc de ieri a publicat o declaratie in care Ion Moldovan spune, printre altele, ca "cei din conducere mi se par mizerabili pentru modul josnic in care m-au demis cu o etapa inainte de sfirsitul turului. Sint lipsiti de bun simt dar nu vor recunoaste niciodata asta datorita caracterului lor infect". Contactat telefonic, "Comisarul" a parut surprins, spunind ca spusele i-au fost denaturate. Ion Moldovan a precizat: "Vreau sa precizez ca despartirea mea de Poli a fost amiabila, in afara de caderea de comun acord a laturii financiare a contractului meu si a unor atacuri pe la spate pe care le-am primit de la un singur membru al CA, Holerca. La plecare ne-am urat reciproc succes si sincer imi doresc ca Poli sa promoveze chiar si fara mine. Nu puteam sa spun asa ceva fata de oameni in adevaratul sens al cuvintului ca Nichita, Alexa sau Benta."
Conducerea lui FCM Poli a anuntat ca asteapta deocamdata promisa dezmintire din partea fostului antrenor al lui Poli. In cazul in care aceasta nu va apare, replica va veni in scurt timp. (Ovidiu MINEA)

Comentarii