Norma de sapte goluri

duminică, 07 aprilie 2002, 23:00
3 MIN
 Norma de sapte goluri

Poli: Mihalache – Gheban, A. Ilie, Petrache, D. Munteanu – Cristea, Medeleanu (’57 Dragoi), Marta, F. Dan (’79 D. Sinmartean) – Dobrea, Chiper (’68 Serbanoiu).
Gloria: Gherasimescu – Stanciu, Vangheli, Pintilie (’61 Belciu), Ene, Coseraru – Bobu, Ailincai, Cercel – Ciurea, Cernat (’57 Rusu; 78 Botezatu).
Arbitri: D. Dutu; G. Diaconu, S. Moisa (toti din Buzau).
1-0, min. 1: F. Dan a reluat lejer in plasa mingea respinsa in fata de Gherasimescu, dupa sutul lui Chiper;
2-0, min. 27: Chiper il calca pe portarul Gloriei care scapa mingea, iar Marta inscrie in poarta goala;
3-0, min. 40: sut deviat al lui Medeleanu, de la 20 metri;
4-0, min. 41: Chiper a reluat in plasa, din apropiere, dupa un sut al lui Cristea respins de portar;
5-0, min. 48: Chiper , din careu, cu o executie tehnica de finete;
6-0, min. 54: pasa lunga Cristea, "cap" F. Dan pina la Dobrea , care, singur cu Gherasimescu, a sutat plasat;
7-0, min. 87: D. Sinmartean , dupa o pasa a lui Cristea.
Dupa Rulmentul Birlad, a fost rindul Gloriei Zemes sa suporte norma de sapte goluri pe meci, care incepe sa devina "specialitatea casei" in Copou. Daca in tribunele, din nou consistent populate se tragea cu urechea spre Bacau (unde Aerostar a facut iesenilor un pustiu de bine, administrind prima infringere Vasluiului in acest sezon) pe teren jucatorii s-au apucat de treaba inca din primul minut. Golul cazut in secunda 30 a adus, insa, o usoara relaxare, Poli iesind din jocul Gloriei abia dupa 2-0; a urmat un final de prima repriza apoteotic si deznodamintul era cunoscut. Chiper, excelent simbata, a semnat dubla imediat dupa pauza, dind tonul la partea a doua a recitalului. Atunci cind, desi s-au inscris mai putine goluri ca in primul mitan, jocul a fost mult mai cursiv. Gazdele s-au oprit doar la cota 7, din cauza ratarilor lui Dobrea si a paradelor portarului zemesean.
"Nostradamus" de la tabela
Arbitrul Dutu a fost cam distrat, permitind, printre altele, reluarea meciului intr-un moment al primei reprize in care doctorul gazdelor, Emil Iacob, se afla in teren, pentru ingrijiri medicale. Buzoianul nu a vazut nici momentul in care Chiper l-a calcat pe Gherasimescu la golul doi, "ingalbenindu-l" aiurea, pentru simulare, pe goal-keeperul Zemesului. La meciul Aerostar – Vaslui, se spune ca ar fi asistat si Adrian Porumboiu, care ar fi intentionat preluarea controlului echipei din orasul sau in ipoteza unui rezultat favorabil fostului lider. La aflarea rezultatului de la Bacau,presedintele CA al CS Poli, Gheorghe Nichita s-a imbratisat cu vicepresedintele CJ, Mihai Popescu, dupa o consistenta repriza de sarituri. Anularea unui gol al iesenilor in repriza a doua nu l-a impresionat pe "dirijorul" tabelei de marcaj care scrisese scorul si nu a catadicsit sa remedieze greseala, asteptind inscrierea unui nou gol de catre Poli. Lucru ce s-a intimplat! Aflati la un pas de suspendare datorita cumulului de cartonase galbene, Medeleanu, Chiper, D. Munteanu si Gheban si-au luat de o grija, cerind si primind avertismente in repriza a doua. Toti 4 vor sta etapa viitoare in meciul in familie cu RATC insa vor reintra curati, in jocul cu vasluienii Observator FRF la acest meci a fost tirgmureseanul Dorin Naste, ex-portarul lui Poli, care s-a intretinut cu citiva dintre fostii sai colegi. Vasile Simionas (manager Poli): " Remarc prezenta numeroasa a publicului caruia cred ca i-am dat satisfactie prin jocul prestat, diferenta fiind normala. Chiar daca au parut surprinzatoare, schimbarile le-am facut pentru a da posibilitatea de a simti jocul si celor care ii vor inlocui pe jucatorii care nu vor putea evolua etapa viitoare". (Ovidiu MINEA)

Comentarii