Nu te supara, frate!

miercuri, 07 februarie 2007, 22:00
2 MIN
 Nu te supara, frate!

Romania: Coman (’46 – Lobont) – Contra, Tamas (’46 – Goian), Ghionea (’46 – Radu), Marin (’78 – Pulhac) – Ov. Petre (’46 -Codrea), Rosu (’46 – Cristea) – Fl. Petre (’46 – Nicolita), Mutu, Cocis (’74 – Buga) – Marica (’62 – Mazilu). Selectioner: Victor Piturca.
R. Moldova: Pascenco (’46 – Calancea)  – Namasco, Epureanu, Golovatenco, Lascenco – Comlenoc (’66 – Berco) , Gitcan, Ivanov, Tigirlas (’46 – Bulgaru) – Bugaev (’46 – Rogaciov) , Frunza (’46 – Alexeev). Selectioner: Igor Dobrovolski.
Arbitri: Alexandru Diaconu – Nicolae Marodin, Adrian Vidan (Romania).
Cartonase galbene: Ghionea.
1-0, min. 76: Nicolita centreaza de pe dreapta, reia Buga in portar (de la 2 metri), Calancea respinge  defectuos la Mazilu, care inscrie ca in curtea scolii.
2-0, min. 90^1: Mutu, cu capul, din centrarea lui Codrea.
Pregatiti pentru un amical de lux, cu Italia, tricolorii s-au trezit in fata unui surogat de meci in fata fratilor de peste Prut. Subit, s-a imbolnavit Chivu (care a si spus ca de-abia asteapta sa se reia, in week-end, Serie A!), Rat s-a accidentat, iar ceilalti tricolori au bifat o noua mostra de raspundere in fata bietilor moldoveni, si ei, aflati intr-o formatie cirpita. O echipa cu o aparare gen varza murata si cu doi atacanti periculosi putea da lovitura pina la pauza in fata cuplului groazei, Tamas-Ghionea, pina si portarul Dani Coman era sa inghita papara de la Frunza. Dinspre partea tricolorilor, doua lovituri libere (una de putin afara, a doua pe centru portii) executate de Mutu, au fost cam tot ceea ce se putea numi "ocazii" intr-o repriza disputata ca intre frati. Cit despre Contra, febletea selectionerului, s-a remarcat prin citeva pase gresite si centrari aiurea.
Dupa pauza, tricolorii si-au amintit ca trebuie sa cistige meciul, iar basarabenii au inteles ca ar putea sa nu piarda. Dobrovolski a schimbat atacantii si si-a baricadat careul. Presiunea tricolorilor a crescut, dar jocul a ramas la fel de steril ca in prima parte. Pina la urma, Mazilu si Mutu a rezolvat problema unui meci, din care ne limitam sa tragem doar trei concluzii:
1. La sah, se spune ca este greu sa joci cu ageamiii. Si la fotbal, este valabil, cind treci de la responsabilitatea unui meci cu Italia, la o susanea cu Moldova.
2. Cel mai activ jucator al tricolorilor, dupa pauza, a fost ex-ieseanul Adrian Cristea. Pentru debutantul dinamovist, acest meci avea importanta unei confruntari cu Italia.
3. Doar doi jucatori au bifat toate minutele. Pastrarea lui Mutu a fost fireasca: poate-poate iese ceva. Si a iesit. Contra? A invatat, la golul doi, de la un inchizator, cu ce se maninca notiunea de centrare.

Comentarii