O apa si-un pamint

luni, 25 mai 2009, 20:43
2 MIN
 O apa si-un pamint

Nici daca mergeau cu caruta in deplasarea pentru meciul cu Otopeni, nu cu avionul, asa cum s-a intimplat, fotbalistii Politehnicii nu puteau sa joace asa de slab simbata! Lipsiti de vlaga si inspiratie, iesenii au fost dominati categoric si invinsi fara drept de apel de o formatie deja retrogradata, despre a carei organizare am pomenit in numarul de ieri. Chiar daca jucatorii, care trebuiau sa cistige si singuri un joc cu "aviatorii", sint, de departe, principalii vinovati de dezastrul de la Ploiesti, conducerea nu trebuie cautionata.

Stafful administrativ are partea sa de vina pentru ca nu a reusit sa detensioneze atmosfera incarcata din saptamina premergatoare jocului, frustrarile financiare acumulate in ultima perioada alterind "aerul" vestiarului. Obisnuindu-i cu prea mult bine pe jucatori in acest an, sefii clubului nu au reusit sa plateasca nici macar salariile pe luna aprilie, asbenta banilor virati in conturile fotbalistilor in ultima perioada generind nemultumiri si o stare de incertitudine. Apoi, antrenorul Cristiano Bergodi poarta si el responsabilitatea infringerii. Desi a spus public, inca de joi, ca simte o relaxare in echipa, italianul nu a reusit sa-si trezeasca elevii nici inainte de joc, nici pe parcursul partidei ori la pauza, antrenorul surpinzind prin pasivitatea de care a dat dovada.

A insista prea mult pe infringerea cu Otopeni ori a lua masuri care pot duce la destabilizarea echipei reprezinta acum cea mai mare eroare care se poate face in Copou. Cum meciul cu Buzaul bate la usa, partida fiind programata vineri, de la ora 18:00, la Politehnica trebuie sa se mearga pe o singura linie, stringerea rindurilor, victoria cu Gloria fiind absolut necesara pentru ca sansele de raminere in Liga I prin evolutiile din teren sa ramina reale. Mai mult, in eventualitatea in care Mediasul bate la Constanta, Politehnica e obligata sa fie conectata si la partida cu Rapid, din ultima etapa, de unde ar putea fi obligata sa obtina un punct pentru a nu depinde de rezultatul partidei dintre Gaz Metan si CFR Cluj.

PS: Conducerea clubului a decis sa lase portile deschise la meciul cu Gloria Buzau, ultimul jucat in acest sezon in fata suporterilor.

Poli-catalog

Branet (5,5) -cinci interventii importante, sansa la alte suturi ale gazdelor; dintre golurile incasate are partea lui de vina la reusita lui Vitinha.

Buta (4) – faptul ca a fortat sa joace desi avea probleme medicale s-a simtit.

Onut (3) – depasit cu regularitate, si-a incununat evolutia prin hentul total aiurea comis in careu in minutul 66.

Straton (4) – modest.

Pecnik (4) – in nota echipei.

Viveiros (4) – nimic.

Gavatorta (4) – lipsit de prospetime.

Bersnjak (4) – neinspirat.

P. Jovanovic (4) – citeva curse.

Bratu (5) – a inscris golul Iasului.

Bilba (4) – lipsit de orizont.

Ilie (4) – fara busola.

Sfirlea (4) – nu a adus nimic in plus.

Lamine (4) – rudimentar.

Comentarii