O Bilba de meci

duminică, 09 martie 2008, 22:44
4 MIN
 O Bilba de meci

Poli: Branet – Homei, Onut, L. Munteanu, Pecnik – Milea (’90 – Mijin) – A. Cristea, Bersnjak, Sfirlea, Miclea (’78 – Paruolo) – Bilba (’63 – Buta). Antrenor: Ionut Popa.

Ceahlaul: Savu – Nohai, Pecha, Evora, Barna (’62 Vinicius) – Omoduemuke, Forminte – Badescu (’46 – I. Matei), Croitoru, Cristocea – Cernoch (’53 – Doicaru). Antrenor: V. Hizo.

Cartonase galbene: Onut (‘31), Buta (’72), Paruolo (’81) – Forminte (’16), Nohai (’22), Cernoch (’31), Croitoru (’54), Omoduemuke (’69), Doicaru (’84).

Arbitri: V. Berbecaru; M. Nagy, G. Szabo.

1-0, min. 45: Miclea a centrat de pe stinga si Bilba a "sters" balonul cu ceafa, din 7 metri.

Invingind ieri Ceahlaul si facind astfel inca un pas important in tentativa de a ramine in elita, Poli a confirmat startul foarte bun din 2008, ajungind la sapte puncte strinse din noua posibile. Chiar si la limita, conturat dupa un meci lipsit de veleitati spectaculare, succesul gazdelor este fara dubii, oaspetii fiind depasiti la mai toate capitolele.

Partida a avut trei perioade distincte. Startul nu a adus decit flacari de dorinta, nu si putinta, sutul slab al lui Cernoch (‘2) si actiunea lui Cristea (‘4) fiind singurele momente in care s-a vazut si altceva in afara de dirzenie. Pe la jumatatea primului act, Poli si-a regasit gradele de ordine necesare unei constructii limpezi, efectul simtindu-se imediat: ratare mare a lui Miclea (’27), in pozitie unu la unu cu Savu, in lateral stinga, "cap" "peste" a lui Bilba (’34), un sut necadrat a lui Miclea (’42) si, in fine, golul lui Bilba, care a rasplatit sensul unic al jocului.

Cu tabela zimbindu-i, Popa a schimbat macazul la pauza, punind accent pe stringerea culoarelor defensive si contraatac. Asa s-a intrat in ultima perioada a jocului, in care spectacolul a lipsit, iar fazele de poarta aparute au avut un grad scazut de periculozitate: Cristea a fost blocat in minutul 52, Ceahlaul a aratat ca mai spera la sutul lui Croitoru (’56) si reluarea "peste" a lui Cristocea (’62), Cristea a fost blocat iarasi dintr-o actiune buna (’74), la noua minute dupa un sut "peste" a lui Sfirlea, iar Branet (’80) a scos o minge inselatoare trimisa de Cristocea.

Senzatia ca intr-un astfel de joc nu se mai poate inscrie a fost confirmata pina la final, verdictul partidei facind ca iesenii din tribune sa spuna ca au motivul necesar respectarii "traditiei" inchinarii celor 44 de pahare despre care se afirma ca se pun pe mese pe 9 martie…

Antrenorii au cuvintul

Ionut Popa: "Dedic aceasta victorie femeilor mamei, soacrei, sotiei si fiicei mele, adica femeilor din familia mea. Chiar si bunicii mele, care sper sa ma auda de acolo din ceruri, unde este acum! Jocul a fost tacticizat si nu a fost stralucit deoarece am urmarit rezultatul, mai ales ca a fost o partida de sase puncte. Daca Miclea, Bilba si Cristea nu ratau, puteam cistiga mai clar. Milea a facut un joc foarte bun, ca de altfel si ceilalti jucatori, care au respectat indicatiile. Mi-am propus noua puncte in start si nu am reusit decit sapte, ceea ce ma face sa spun ca avem nevoie de minimum cinci puncte in urmatoarele cinci meciuri, care vor fi foarte dificile".

Dorin Zotinca (antrenor secund, Ceahlaul): "Felicit echipa gazda, care a cistigat meritat. Partida nu a fost spectaculoasa pentru ca Iasul a jucat pragmatic, la rezultat. Nici noi nu am facut un joc prea bun, insa vom lupta in continuare sa salvam corabia".

Fara Nichita, fara Stefan

^ Presedintii de onoare ai celor doua echipe, primarul Iasului, Gheorghe Nichita, si omologul sau nemtean, Gheorghe Stefan, nu au fost prezenti la meci. Oaspetii au fost incurajati de un grup de suporteri care au intrat in conflict cu agentii de paza ieseni, la final existind citeva lovituri primite de fanii nemteni.

^ Pe Viorel Hizo l-au apucat frigurile dupa pauza (o fi fost si din cauza tabelei?), cind a apelat la o geaca, dupa ce in primul act a stat (un fel de a spune…) pe margine doar intr-o bluza. La final, tehnicianul a refuzat sa vina la conferinta de presa.

^ Milea a cerut schimbarea in minutul 75, Popa rastindu-se la el: "Stai acolo!"

^ In preziua jocului, la actiunea in care reprezentantii Politehnicii au oferit flori domnisoarelor si doamnelor, Ionut Bilba a promis ca va da un gol ieri, atacantul tinindu-se de cuvint.

^ Atacantul Ceahlaului, fostul jucator al Politehnicii, Martin Cernoch a stirnit reactii diferite in tribune, unii ieseni aplaudindu-l, altii – injurindu-l. Cehul a parasit terenul accidentat.

Comentarii