O saptamina pina la „Tiriac Trophy”

duminică, 06 iulie 2008, 21:18
2 MIN
 O saptamina pina la „Tiriac Trophy”

Al zecelea turneu futures din Circuitul International al Romaniei la tenis s-a incheiat ieri la Bals cu victoria lui Gabriel Moraru (favorit nr. 3 pe tablou si nr. 429 mondial), cel care l-a invins in finala cu 7-5, 7-5 pe cistigatorul turneului de la Iasi din urma cu un an, Andrei Mlendea (favorit nr. 6 si 503 mondial).

Daca in semifinala Moraru (care a ajuns astfel la al patrulea succes din acest an in turnee futures) a trecut de al doilea favorit din concurs, Victor Ionita (426 mondial), Mlendea a avut un meci mult mai usor in fata britanicului Illingworth (955 mondial). Surprizele turneului s-au consumat insa in primul tur, unde doi "grei" au fost scurtcircuitati de tenismeni anonimi. Dupa ce a cistigat in acest an patru turnee la rind din circuit (F4 – Bucuresti, F5 –  Craiova, F6 – Bacau si F7 – Focsani), Dan Craciun (297 mondial) a jucat calificari la Bals apoi a devenit rapid prim favorit pe tabloul principal dar a iesit invins de un pusti de 18 ani, Alin Constantin (1511 mondial), beneficiar de wildcard.

Tot de un wildcard a beneficiat si cel mai titrat tenismen la Bals, Razvan Sabau (fost 74 mondial in urma cu trei ani, acum pe locul 431), cel care a fost favorit nr. 4 dar a iesit si el rapid din cursa in fata unui alt pusti de 18 ani venit din calificari. In fine, soarta mai buna n-a avut nici ieseanul Bogdan Leonte (favorit 5 si 472 mondial), care a parasit si el competitia din prima eliminat de britanicul semifinalist Illingworth.

Desi trece prin cea mai fasta perioada a carierei din punct de vedere al clasarii in ierarhia mondiala, Leonte sufera totusi atita timp cit si in precedentul turneu futures de la Medias a iesit din cursa tot din primul tur.

Din fericire, daca la simplu treaba mai scirtiie pentru Leonte (cel care anul trecut juca finala de simplu la Iasi), el se simte insa bine la dublu. Dupa ce a cistigat turneul F9 de la Medias (in pereche cu Mlendea), plus alte doua turnee similare in Bulgaria, ieseanul a jucat simbata si finala la Bals avindu-l alaturi pe juniorul roman de 14 ani rezident in Atlanta, Raian Luchici.

Desi favoriti nr. 2, cei doi au pierdut ultimul act cu 3-6, 2-6 in fata unui cuplu mult mai experimentat, Moraru – Mlendea. Astazi la Bucuresti va incepe turneul F10 care ii are pe Ionita, Leonte si Mlendea pe lista primilor trei favoriti iar saptamina viitoare caravana se muta la arenele CFR Iasi pentru turneul la care, in afara celor trei, si-a mai anuntat deja prezenta Gabriel Moraru.

Comentarii