O seara de pus in rama!

vineri, 28 octombrie 2011, 22:07
4 MIN
 O seara de pus in rama!

Terenul "Magic" din campusul Tudor Vladimirescu a gazduit aseara un meci de exceptie, intre doua selectionate formate din foste glorii ale fotbalului romanesc si italian. Show-ul a fost total, cei aproximativ o mie de ieseni care au asistat la partida gustind din plin un spectacol care va ramine in istoria sportiva a Iasului. Impresionanta a fost forma fizica etalata de italieni, Gentile, Baresi ori Mussi nearatind ca s-au lasat de fotbal, paradele de exceptie ale lui Prunea, ori dorinta lui Andone sau Camataru de a demonstra ca greutatea impresionanta pe care o au nu le-a sters abilitatile de fotbalist. Romania a inceput mai bine, reusind sa conduca cu 2-0 la pauza, ca urmare a reusitelor lui Ungureanu si Orac. Italia, care a avut o bara in prima repriza, prin Schillaci, a egalat in actul doi gratie golurilor lui Evani si Baresi, insa tricolorii au trecut iarasi in avantaj, ca urmare a punctului marcat de Zafiris. Rezultatul final, 3-3, a fost stabilit de Evani, vedetele celor doua echipe fiind asaltate la final de fani.

 

Echipele

Romania: Florin Prunea, Ioan Andone, Nicolae Ungureanu, Aurel Beldeanu, Romulus Gabor, Rodion Camataru, Sorin Cirtu, Costel Orac, Gheorghita Geolgau, Leo Grozavu, Daniel Zafiris. Antrenor: Mircea Radulescu.

Italia: Stefano Tacconi, Claudio Gentile, Franco Baresi, Giuseppe Dossena, Giancarlo Antognoni, Giuseppe Giannini, Alberigo Evani, Roberto Mussi, Salvatore "Toto" Schillaci. Antrenor: Paolo Rossi.

 

 

Rossi nu si-a luat revansa nici acum!

 

Partida a fost prefatata de o conferinta de presa la care a participat intreaga delegatie italiana. Cel mai solicitat, dar si cel mai in verva, s-a dovedit a fi Paolo Rossi, cel care a glumit in permanenta, inclusiv pe tema partidei cu Romania. "Am jucat doua meciuri impotriva Romaniei si niciodata nu i-am batut. Am asteptat atitia ani sa ne luam revansa! Ma bazez pe colegii mei. Majoritatea sint antrenori, vom gasi formula optima pentru a ne impune", a spus golgeterul CM 1982, care a avut cuvinte de lauda la adresa fotbalului romanesc: "Faptul ca patru jucatori, Mutu, Chivu, Torje si Radu, sint nume importante in Serie A spune multe despre forta fotbalului romanesc". O alta iesire la rampa interesanta a fost a lui Claudio Gentile, care a afirmat ca isi doreste sa antreneze in Romania. "Multi antrenori italieni au lucrat in Romania. Imi doresc si eu sa lucrez aici, unde cred ca exista multe lucruri interesante" a spus fostul fundas al squadrei azzurra, care a antrenat selectionata under 21 a Italiei si nationala Libiei.La sfirsitul meciului, in cadrul conferintei de presa ce a urmat, oaspetii italieni si invitatul de onorare, Sven-Göran Eriksson, au laudat la unison ospitalitatea cu care au fost primiti la Iasi. Gala de ieri s-a incheiat cu o serata in cadrul careia urmau sa fie scoase la licitatie tricourile purtate de fostii fotbalisti, evenimentul incepind dupa inchiderea editiei.

 

De la meci culese

^ Inaintea primei reprize s-a tinut un moment de reculegere in memoria fostilor fotbalisti Gaetano Scirea si Michael Klein si a motociclistului Marco Simoncelli, decedat de curind intr-un concurs GP desfasurat in Malaysia. Lovitura de start a fost data de Paolo Rossi, golgeterul CM 1982 coordonindu-si colegii de pe banca de rezerve. Inaintea startului actului doi, s-a tinut un moment de reculegere in memoria fostului international roman Zoltan Crisan. ^ Printre VIP-urile prezente la meci s-au numarat ambasadorul Italiei in Romania, Mario Cospito, si reputatul tehnician suedez Sven Göran Eriksson. ^ Dintre politicienii locali au venit la eveniment deputatul Petre Movila, vicepresedintele CJ, Costel Adascalitei, consilierul local Sorin Iacoban si seful PC Iasi, Vasile Salaru. ^ In afara spectatorilor din tribunele arenei si din jurul acesteia, partida a fost urmarita si de la geamurile camerelor caminului studentesc plasat linga "Magic Stadium". ^ Mai in gluma, mai in serios, antrenorul CSMS Iasi, Ionut Popa i-a spus lui Prunea ca se gindeste sa-i faca o oferta! Tehnicianul iesean a completat: "Baresi ar fi titular lejer la CSMS". Popa s-a intretinut amical si cu Sorin Cirtu. ^ Leo Grozavu si Daniel Zafiris au fost cooptati in echipa Romaniei ca urmare a forfaiturilor de ultima ora ale lui Gino Iorgulescu si Ilie Balaci. Grozavu a fost singurul jucator care a vazut un cartonas galben, dupa ce l-a contrat serios pe Baresi. ^ Dupa ce Ungureanu a dat o pasa gresita, Cirtu i-a strigat fostului coechipier: "Te-ai incaltat invers!" ^ In a doua repriza, cind tricolorii cazusera total fizic, arbitrul Cornel Groza a acordat un corner italienilor dupa o faza discutabila, Prunea certindu-l pe cel care a condus jocul alaturi de Adrian Kereszy: "Dupa ce ca nu mai suflam, ne mai taxezi si tu!". ^ Groza a creat un moment amuzant. Dupa ce l-a amenintat pe Gentile ca-i va da un avertisment, italianul protestind la o faza din repriza a doua, arbitrul i-a cerut italianului un autograf pe cartonasul galben! ^ Inainte de jocul vedeta s-a disputat un meci intre Politehnica old-boys, care i-a avut in componenta, printre altii, pe Dohot, Anton, Florean si Danila, si o selectionata a unui campionat local de minifotbal. ^ Mai multi spectatori au spus ca nu au crezut ca vedetele Italiei vor veni la Iasi pina nu i-au vazut pe Rossi si compania la teren!

 

 

Comentarii