O victorie la Cupa Fibrex

duminică, 31 august 2003, 23:00
3 MIN
 O victorie la Cupa Fibrex

Desi pleca la Cupa Fibrex cu statutul de out-sidera, echipa ieseana de handbal Politehnica si-a depasit statutul de nou-promovata si a evitat clasarea pe ultimul loc intr-o competitie care le-a mai avut la start pe campioana Romaniei Fibrex Savinesti, vicecampioana Ucrainei Portovik Yuzny si pe ocupanta locului sapte in editia trecuta a Ligii Nationale, Uztel Ploiesti. Si daca in fata primelor doua formatii s-au inclinat, studentii antrenati de cuplul Liviu Gugles – Costel Schender au obtinut o victorie in fata petrolistilor, succes care i-a gasit in final pe locul trei in clasament.
Inceput vineri, turneul a debutat furtunos pentru ieseni care au fost umiliti de echipa gazda cu un sec 38-18 (21-8), gazdele dorind probabil sa demonstreze ca evolutia din urma cu o saptamina (scor 26-20, dupa ce iesenii au condus aproape jumatate de meci) n-a fost decit un accident. Beneficiind de aportul celor absenti in intilnirea respectiva (Alexandru – 6 goluri, Georgescu – 6, Piriianu – 5, adica cei mai buni marcatori ai partidei) Fibrex n-a avut probleme in a-si apropia succesul. Fara pivotul Roua (gripat), iesenii au replicat pe mina lui Ciocoiu (4 goluri), Massari (3) si a portarilor Pralea si Lungu, insa insuficient pentru a reusi diminuarea proportiilor scorului. Dimofte (5 goluri) s-a dovedit apoi mai activ decit Dediu (2 reusite), restul golurilor venind din partea lui Elisei (1), Gradinaru (1) si Damian (2).
Cea de a doua partida le-a oferit iesenilor simbata o confruntare cu ucrainenii de la Portovik Yuzny, o formatie tinara insa extrem de valoroasa. Mai atenti si dorind sa stearga impresia din ajun, studentii au cedat in final cu 29-26 insa au reusit sa se mentina in plasa adversarului pe intreaga perioada a jocului. Din nou cu Ciocoiu in verva si cu Roua revenit in teren (ambii cu 6 goluri), cu Crainiceanu folosit o perioada mai lunga de timp (cind a reusit sa inscrie si 2 goluri), Politehnica s-a dovedit mult mai competitiva in ciuda insuccesului. Pentru ieseni au mai punctat Elisei (3), Velicu (2), Dediu (1), Onuta (1), Chirila (3), Damian (1) si Massari (1).
Ieri, ultima zi a turneului a adus si primul rezultat pozitiv pentru ieseni, care au transpus cresterea valorica printr-o victorie in fata ploiestenilor de la Uztel, scor 31-28. Desi au fost condusi la pauza cu doua goluri diferenta, studentii au revenit in partea secunda si au intors rezultatul in favoarea lor, gratie unui joc mai pragmatic. Pentru Politehnica au marcat: Ciocoiu (7 goluri), Adam (4), Chirila (4), Roua (3), Dediu (3), Damian (3), Elisei (2), Velicu (2), Massari (1) si Gradinaru (1).
„A fost un turneu extrem de bun pentru noi, in fata unor adversari puternici. Fata de sezonul trecut sint citeva noutati in formula de baza si mai sint inca de pus la punct relatiile de joc. Oricum, se vede progres in joc de la o partida la alta.” – ne-a declarat antrenorul Costel Schender, cel care s-a aratat multumit de prestatia lui Ciocoiu, Roua, Massari, Pralea si Lungu, nu insa si de aportul adus de titularul postului de inter dreapta, Onuta.
Rezultatele complete ale turneului: Portovik – Uztel 25-24, Fibrex – Politehnica 38-18, Portovik – Politehnica 29-26, Fibrex – Uztel 26-21, Politehnica – Uztel 31-28 si Fibrex – Portovik 24-21. Clasament: 1. Fibrex 6 p; 2. Portovik 4 p; 3. Politehnica 2 p; 4. Uztel 0 p. (L.M.)
Urmeaza Memorialul „Iulian Hatura”
Daca turneul organizat in weekend la Piatra Neamt a fost cotat ca unul foarte puternic, iesenii se pot mindri ca vor gazdui o competitie similara la sfirsitul acestei saptamini. Devansat cu o saptamina fata de programul initial, turneul care se va desfasura simbata (cind a loc doua reuniuni) si duminica va gasi la start echipa gazda Politehnica, campioana Romaniei, Fibrex Savinesti, campioana Republicii Moldova, Baracuda Chisinau (care anul trecut in cupele europene a fost invinsa greu de Dinamo Bucuresti) si Steaua Bucuresti (locul cinci in editia trecuta a Ligii Nationale). (L.M.)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii