Obligatia de a cistiga

sâmbătă, 13 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Obligatia de a cistiga

Ultima etapa a turului (dar nu si ultimul meci disputat de Poli in acest an, FRF programind inca doua etape din retur pina la vacanta) da posibilitatea gruparii din Copou de a confirma faptul ca sansele evadarii din subsolul clasamentului sint reale. O conditie importanta pentru aceasta este insa neaparitia proverbului cu datul pe "pere" a ceea ce s-a luat pe "merele" culese dintre viile de la Stefanesti, in etapa trecuta, cind iesenii au cistigat in fata Daciei Putesti.
La prima vedere misiunea gazdelor pare a fi destul de facila astazi, Callatis nefiind o nuca prea tare, mai ales cind joaca in deplasare. In plus, se zvoneste ca gruparea de pe malul Marii se confrunta deja cu serioase probleme financiare, zbuciumul oaspetilor (in lotul careia singurul juctor cu frima este Banica Oprea) simtindu-se si pe banca tehnica, acolo unde a poposit recent fostul jucatorul al Farului, Cristi Birbora. Daca la Poli despre acest lucru nu poate fi vorba, fluxul de bani asteptat fiind de dimensiuni impresionante, asta nu inseamna ca zilele in Copou sint linistite. Cei doi jucatori nou-veniti, Stoian si Constantin nu vor juca astazi, Rudac este accidentat iar Gavrilescu incert. Cea mai spinoasa problema este legata insa de problema responsabilului cu ordinea la mijlocul terenului, dupa darea afara pe usa din dos a lui Cotan, conducatorii ieseni parind sa aplice acelasi scenariu cu celalalt play-maker de valoare al echipei, Matinca. In aceste conditii, astazi, in centrul liniei mediene pot apare ori Onut (care a fost tinut foarte mult timp rezerva) ori fostul divizionar D, Pintilie, "bomba" din minimercato-ul derulat in timpul campionatului.
Inaintea etapei de astazi, Poli ocupa locul 15 (16 puncte, -8 in clasamentul adevarului) iar Callatis pozitia a 6-a (28 puncte, +1 la adevar). Formatiile probabile:
FCM Poli: Moraru – Gavrilescu, Paraschiv, Urdaru, Barbu, Gheban – Ancuta, Onut, Ionescu – Onofras, Serban.
Callatis: Gheorghe – Colda, Voicu, Dinu, Tanase – B. Oprea, Chelu, Nastase, Culeafa – Teican, Doicaru.
Arbitrii partidei: Laszlo Csosz (Sfintu Gheorghe); Sorin Hincu (Brasov), Cristi Nica (Ploiesti). Observator FRF: Dan Ionescu (Bucuresti).
Celelalte meciuri ale etapei sint: Tractorul Brasov – Dunarea Galati; Foresta Suceava – Dacia Pitesti; Poiana Cimpina – Midia Navodari; Sportul Studentesc – Metrom Brasov; Precizia Sacele – Laminorul Roman; Cimentul Fieni – Unirea Focsani; Chindia Tirgoviste – Juventus Bucuresti; Petrolul Moinesti – Gloria Buzau. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii