Olanda- Danemarca 2-0 (0-0)

luni, 14 iunie 2010, 16:07
2 MIN
 Olanda- Danemarca 2-0 (0-0)

Olanda – Danemarca 2-0 (0-0)

Olanda: Stekelenburg – van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, van Bronckhorst – van Bommel, de Jong (’88-de Zeeuw) – Kuyt, Sneijder, van der Waart (’67-Elia) – van Persie (’77-Affelay). Antrenor: Bert van Marwijk.

Danemarca: Sorensen – Jacobsen , Agger, Kjær, S. B. Poulsen – Enevoldsen (’56- Grønkjær), C. Poulsen, Kahlenberg (’73-Eriksen), Jørgensen – Bendtner (’62-Beckmann), Rommedahl. Antrenor: Morten Olsen.

Cartonase galbene: de Jong, van Persie / Kjær

Arbitru: Stéphane Lannoy (Franta).

1-0, min. 46: S. B. Poulsen respinge defectuos cu capul o centrare a lui van Persie si mingea intra in poarta ricosata din spatele lui Agger;

2-0, min. 85: Elia patrunde pe stinga, trimite mingea in bara si Kuyt deviaza in poarta din 2 metri;

Intr-o grupa in care plecau din start ca mari favoriti, olandezii au transat inca de la debut lucrurile si au obtinut un succes care putea fi chiar mai lejer. Superiori ca valoare si experienta portocalii au controlat prima repriza insa finalizarile au fost modeste, chiar daca la capat de linie s-au situat Sneijder, van der Waart sau Kuyt. Nici ambitiosii danezi n-au fost chiar jaloane si chiar au cautat sa ridice probleme, Rommedahl fiind cel care i-a ridicat cel mai mult pulsul lui Stekelenburg. Pentru actul secund se astepta o intensificare a ritmului si n-a durat un minut pina s-a deschis scorul. Golul inscris a fost ca o descatusare pentru "portocala mecanica", care a inceput sa zburde si a dominat copios actul secund. Van Persie a actionat pe toata latimea terenului si a creeat culoare, van der Waart a deviat superb din careu, Van Bommel a sutat periculos din unghi iar un balon expediat de Sneijder a fost deviat si a mingiiat transversala. Schimbarile facute de Bert van Marwijk s-au simtit si invariabil a venit si desprinderea pe o actiune a lui Elia, pentru ca spre final Affelay sa fie si el la un pas de gol, mingea fiind scoasa de pe linia portii de S.B. Poulsen.

Comentarii