Olanda – Japonia 1-0 (0-0)

sâmbătă, 19 iunie 2010, 15:52
1 MIN
 Olanda – Japonia 1-0 (0-0)

Olanda – Japonia 1-0 (0-0)

Olanda: Stekelenburg – van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, van Bronckhorst – van Bommel, De Jong –  Kuyt, Sneijder (’83 – Afellay), van der Vaart (’72 – Elia) – van Persie (’88 – Huntelaar). Antrenor: Bert van Marwijk.

Japonia: Kawashima – Komano, Nakazawa, Tanaka, Nagatomo – Abe – Matsui (’64 – S. Nakamura), Hasebe (’77 – Okazaki), Endo, Okubo (’77 – Tamada) – Honda. Antrenor: Takeshi Okada.  

Cartonas galben:  van der Wiel (’36)

Arbitru: Hector Baldassi (Argentina).

1-0, min. 53: Sneijder, cu un sut de la 18 metri, usor lateral stinga, Kawashima deviind in proprie poarta

Cine spera ca motaiala generala din prima repriza, in care fiecare echipa nu a reusit decit cite un sut slab cadrat, sa ia sfirsit odata cu deschiderea scorului s-a inselat! Reusita lui Snejder a dus doar la o reducere a posesiei zdrobitoare olandeze si o usoara crestere a ritmului extrem de scazut de joc din primul act. Pentru a vedea faze de poarta a trebuit sa se intre in ultimele cinci minute, cind Afellay l-a luat de doua ori (’85, ’88) la tinta pe Kawashima, din pozitie "unu la unu", iar Okazaki (’90) a trimis peste poarta din 8 metri. Olanda bifeaza astfel a doua victorie fara stralucire la turneul final, doar punctele alinind dorul de fotbal spectacol cu care fanii "portocaliilor" fusesera obisnuiti.

Comentarii