Onofras, o valoare confirmata

marți, 11 aprilie 2000, 23:00
2 MIN
 Onofras, o valoare confirmata

Ieri dimineata, pe stadionul Lia Manoliu din Capitala, a avut loc o importanta actiune organizata de lotul national de tineret. In partida organizata intre selectionatele formate din cei mai promitatori jucatori tineri din cele doua serii ale diviziei secunde si-au gasit loc si doi dintre fotbalistii lui FCM Poli Iasi, Radu Gavrilescu si Marius Onofras. Prezent la meci, antrenorul gruparii din Copou, Leonida Nedelcu s-a aratat multumit de prestatia ambilor fotbalisti. "Ambii au fost titulari si au jucat tot meciul in selectionata seriei noastre, Radu jucind cu numarul 2 iar Marius cu numarul 7, ei alcatuind banda dreapta. Echipa lor a cistigat cu 2-1, meciul jucindu-se pe o vreme foarte urita, cu ploaie. Au fost rulati, la ambele echipe, toti cei 16 jucatori selectionati, ei putind fi vazuti de o multime de impresari, antrenori sau reprezentanti ai marilor cluburi. Daca amintesc ca au fost prezenti personalitati ca Mitica Dragomir, Becali, Iacob, Cornel Dinu, Piturca sau Tica Danilescu, cred ca este suficient pentru a reliefa ce lume a fost la meci".
Concluziile acestor trialuri le-a tras selectionerul nationalei de tineret, Ion Moldovan, fostul antrenor din sezonul trecut al lui Poli: "Aceste trialuri au avut doua scopuri: verificarea fondului de jucatori din ligile inferioare, de unde pot aparea posibili titulari ai lotului de tineret; apoi, am oferit posibilitatea scoaterii unor jucatori de perspectiva din raft si crearea posibilitatii lor de a trece la divizia A, acolo de unde poti progresa si, ulterior, trece mult mai usor spre loturile nationale." "Comisarul" a comentat astfel prestatia celor doi ieseni: "Onofras a confirmat inca o data, lasind o impresie buna, in timp ce de la Gavrilescu, pe care-l cunosc, ma asteptam la mai mult, in jocul lui aparind o inexplicabila timiditate".
Facind mentiunea ca in echipa seriei a II-a, condusa de D. Tanasescu (Juventus) – in care a evoluat si ex-ieseanul Marius Filip, actualmente la Jiul Petrosani – au fost folositi mai multi jucatori din seria I (chiar 4 titulari), meciul disputindu-se de aceea sub titulatura "galbenii" cu "rosii", prezentam echipa in care au jucat iesenii, condusa de antrenorul Forestei, Marin Barbu (acesta confirmind spusele lui Ion Moldovan referitoare la ieseni): Stancioiu – Gavrilescu, Cozma, Amarandei, Militaru, Semeghin – Onofras, Lupu, Alecu – Dica, Ciubotariu, apoi mai evoluind Bornescu, Goian, Dima, Benciu, Ignat si Apostol. Onofras a fost schimbat la pauza, el reintrind apoi la jumatatea reprizei secunde in locul lui Gavrilescu. Golurile au fost inscrise de Ciubotariu (’42), Ignat (’70), respectiv Naidin (’78). Din relatarile de la fata locului am aflat ca Onofras si jucatorul Sportului, Ciubotariu au fost principalii remarcati. (Ovidiu MINEA)

Comentarii