Opt jucatori – pe liber!

joi, 11 ianuarie 2001, 00:00
4 MIN
 Opt jucatori – pe liber!

In jurul stadionului "Emil Alexandrescu" au inceput sa infloreasca magnoliile. In contrast cu aceasta imagine care amintea de vremea primavarateca din ultima vreme, ieri dimineata Copoul era sfichiuit de un vint aspru. Masorul FCM Poli Iasi, Mihai Tarita, unul dintre cei mai vechi meseriasi din tara, comenteaza: "Iarasi au deschis rusii geamul. Mereu cind incepem pregatirile se strica vremea!" Nea Michael, cum este cunoscut pe toate stadioanele din tara, nu uita sa-i dojeneasca pe cei care au lipsit de la stadion in vacanta: "Eu am fost zi de zi, chiar daca a fost vacanta. Unii dintre fotbalisti au venit si ei, dar altii s-au gindit doar la sarbatori".
Treptat incep sa apara fotbalistii. Unii sint zimbitori, altii au dor de duca. Multi sint incruntati, asteptind cu sufletul la gura anuntarea listei negre a jucatorilor disponibilizati, despre care au auzit din presa. Presedintele Emil Lupulescu si antrenorii Ion Dumitru si Danut Munteanu tin in vestiar un scurt speech. Cel mai colorat este cel al lui Lita: "Ne batem sa scapam de retrogradare! Sa nu va ginditi ca am renuntat la lupta. Pentru asta vom face o selectie la singe pina pe 20, cind in lot vor ramine numai fotbalisti adevarati, de caracter. Nu vreau sa-mi titiie fundul ca sint trosnit (n.n- vindut) la vreun meci". Danut Munteanu completeaza: "V-am tot avertizat in tur sa fiti seriosi. Cine m-a luat in serios ramine, cine nu va pleca. A sosit momentul scadentei". Se dezechipeaza toata lumea, dar deja se stiu cei care au facut ultimul antrenament cu Poli: Romila IV, Murgu, Butnaru care se alatura lui Dorel Constantin, George Serban, Paduret si Cinca, ei nici macar neprezentindu-se la echipa pentru ca aflasera ca nu mai sint doriti. Veteranul Cimpeanu simte si el pericolul si evita sa se schimbe in haine de lucru, plecind fara sa se mai antreneze, el fiind cel mai sonor nume de pe lista disponibilizatilor.
Noutatile sint Claudiu Dumitru, fiul antrenorului, Cristi Besleaga, Vasile Apachitei si Ciulica, un jucator refuzat de Ceahlaul. Drept urmare, 18 jucatori ies pe teren (alaturi de cei amintiti, Urdaru, Acatrinei, Ilie, Gavrilescu, Gheban, Basascu, Andries, Soponariu, Ionescu, Capusa si Rupedeal, ultimul fiind si el sub semnul intrebarii, deoarece este imprumutat doar pina in vara de Midia) si, alaturi de antrenori si de preparatorul fizic Nikos Koudounis, incropesc 3 triunghiuri in care se joaca serios obisnuitul "5 contra 2" un fel de "magarus". Astfel, cei care credeau ca scapa in prima zi cu o usoara alergare s-au inselat amarnic, sedinta de pregatire fiind destul de serioasa. "Eu m-am ingrasat 3 kilograme de sarbatori si sigur ca si baietii au pus ceva pe ei" explica Dumitru intrarea rapida in program. "Timpul ne preseaza. In scurt timp vom baga cite doua antrenamente, iar la Tirgu Neamt unde vreau sa plecam pe 20 ianuarie, cite trei sedinte. Cine rezista, bine, cine nu, asta e!" completeaza Lita.
Lotul de 22 de jucatori pentru retur va fi stabilit inaintea plecarii la Tirgu Neamt, perioada care va fi pigmentata cu mai multe jocuri. Daca Matinca are sanse minime de a ramine, el fiind curtat de alte echipe, iar Stoian si Medeleanu vor ajunge astazi in Iasi, pentru celelalte locuri din lot va fi bataie mare. "Scrieti ca oricine stie fotbal si are caracter este asteptat in Copou. Ii vedem pe toti si dupa aia, stabilim cine ramine. Din exterior vor mai veni miine citiva jucatori fara nume dar tineri si dornici de treaba: un fundas central, doi mijlocasi si portarul Mihalache de la Fulgerul Bragadiru" anunta Dumitru.
Desi au spus ca antrenorul are libertate deplina la echipa, presedintele Emil Lupulescu si presedintele CA, Romeo Olteanu deja dau din cap la auzul unor nume ale unor fosti fotbalisti ai lui Poli dornici sa revina. "Vom vedea" spune Olteanu, care sosise la stadion de la Politie acolo unde a dat o noua declaratie referitoare la "cazul Pancu". "A fost identica ca cea initiala" isi lauda memoria seful CA.
Pe margine, apare si Vasile Rudac, fostul fundas iesean. "In ultima vreme am muncit in Italia, la Torino, unde am cistigat 2000 DM pe luna si m-am pregatit alaturi de o echipa de divizia E cum ar fi la noi, Nichelino. De jucat am jucat doar la echipe de fotbal in sala, 5 contra 5, la o competitie organizata de sponsorul lui Juventus, Tele +. Daca totul va fi in regula cu actele plec luna aceasta inpoi si voi da probe la Montcallieri o echipa din C2. Oricum, sint foarte multumit de ce am realizat acolo. Muncesc insa si sint platit. In plus, datorita unui bun prieten am fost la mai multe meciuri ale lui Juventus, am vizitat cantonamentul lor, am facut cunostinta si m-am fotografiat cu Del Piero sau Zidane, jucatori pe care am crezut ca nu-i voi vedea decit la televizor. Oricum, este o alta lume" a relatat pe scurt Rudac citeva din cele traite de el in ultima vreme.
Asadar, Poli a inceput din nou treaba, cu noi sperante. Ramine de vazut care vor fi certitudinile. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii