Ordin de zi: victorie

luni, 24 martie 2003, 00:00
2 MIN
 Ordin de zi: victorie

Cu toate circumstantele atenuante, cele doua esecuri din startul sezonului a provocat o oarecare rumoare in ceea ce priveste situatia actuala a echipei Poli Unirea. De aceea, necesitatea unui succes in meciul de astazi, cu Metalul Plopeni, devine vitala pentru elevii lui Marin Barbu si Narcis Ciocirlan. Acestia au avut o saptamina cum nu si-ar mai dori, cu siguranta. Sapuneala din partea conducerii, dupa esecul cu Focsaniul, problemele de sanatate si antrenamentele derulate pe suprafete improprii au fost doar citeva dintre „condimentele” tacimului servit in ultimele zile. Problemele nu s-au oprit nici in ceea ce priveste ziua de astazi, suspendarile lui Vaduva si Chiper, pe motiv de „galbinare”, incertitudinea ce planeaza asupra utilizarii lui Dobrea si grijile legate de starea terenului completeaza tabloul cenusiu al Copoului.
Mai mult, griji pot aparea si in legatura cu oaspetii care au declarat ca vin la Iasi pentru a recupera punctele pierdute etapa trecuta, cu Petrolul. Metalul are o poveste interesanta de iarna: a vindut cinci jucatori (Stancu, Radu, Albinaru, Basascu si Ciobanu) insa, pe linga veteranul Duna (uns si antrenor secund) a adus un contingent serios de tineri. Schimbari au fost si pe banca tehnica, Costel Lazar venind de la tineretul Astrei cu 10 zile inainte de start, atunci cind Marian Bondrea (ce-l substituise pe „Telu” Stancu) a plecat in Emiratele Arabe Unite. Fata de etapa trecuta – cind au pierdut cu 0-1 in fata Petrolului, pe teren propriu, dintr-un penalty inventat, acordat in minutul 89 – prahovenii i-au recuperat pe Oprea si Aristan, ce au stat fiind suspendati, contind acum si pe Sima (Astra) si Tirlea (Midia), legitimati in aceasta saptamina. La oaspeti va evolua si Radu Gavrilescu, ultimul membru al „legiunii iesene” ramas la Metalul.
In tur, Poli (care ocupa locul 5, cu 25 puncte, ^1 la adevar) a remizat, 1-1 cu Metalul, formatie clasata acum pe locul 10 (22 puncte, -5 in clasamentul adevarului). Formatiile probabile:
Poli: Matyas – Abalasei, Bernard, Ilie, Ionescu, Gheban – Mitruc, Botan, Cristea – Dobrea (Bilba), Pacurar.
Metalul: Matache – R. Gavrilescu, C. Oprea, Stirbu, Berde, Tirlea – M. Stan, Dida, S. Popescu – Antal, Duna.
Celelalte meciuri ale etapei sint: Electromagnetica Bucuresti – Unirea Focsani (in tur 0-1); Petrolul Ploiesti – Cimentul Fieni (2-3); CSM Medgidia – Foresta Falticeni (0-1); Midia Navodari – Dacia Unirea Braila (2-6); Bucovina Suceava – FC Onesti (2-1); Rulmentul Alexandria – Inter Gaz Bucuresti (0-1); Gloria Buzau – International Pitesti (3-3).
Tot astazi, in C1, pe stadionul Tineretului, de la ora 11, RATC CFR Moldova intilneste pe Rafinaria Darmanesti. (Ovidiu MINEA)

Comentarii