Orgolii si nu numai

vineri, 06 august 1999, 23:00
3 MIN
 Orgolii si nu numai

A venit si ziua mult asteptatului meci dintre Nord Club Foresta Suceava si FCM Poli Iasi. Dincolo de traditia rivalitatii existente intre cele doua echipe, care au ramas cam singurele cu ceva carte de vizita in seria I a Diviziei B, partida de astazi va avea o incarcatura deosebita. Dupa scandalul legat de mai vechea revenire a lui Dohot in Copou, cind Eugen Hutu a profitat de lacunele conducerii iesene de atunci si a incasat un pret mult umflat pentru fostul portar, recenta legitimare a lui Cojocaru si Botan de catre Foresta a adus vinturarea si mai aprinsa a securii razboiului dintre cele doua echipe. Mai ales ca sucevenii au aruncat ceva praf in ochi celor din Copou (care si-au dat acceptul ca jucatorii sa se pregateasca la Suceava!) carora le-au spus ca vor veni la negocieri cind de fapt intentia a fost clara de legitimare a celor doi dupa obtinerea statutului de jucator liber de catre fotbalisti care aducea, implicit, diminuarea sumei de transfer. Curios este faptul ca nimeni din conducerea oaspetilor de astazi nu a fost chemata la FRF pentru a sustine cauza clubului iesean la Comisia pentru Statutul Jucatorului. Tinind cont de aceste aspecte, nu este exclus ca, in cazul folosirii celor doi, Poli sa conteste dreptul lor de joc.
Acest episod a incarcat si mai mult tensiunea vizavi de partida de astazi in care Foresta porneste favorita. Aceasta nu numai datorita statutului de fosta divizionara A avut acum un sezon dar si a organizarii mult superioare, a unui buget mult mai serios si a unei conduceri si unui lot de jucatori care par mai puternice decit cele existente in Copou. Atuul oaspetilor l-ar putea constitui mobilizarea care poate apare la un astfel de meci.
Iesenii au plecat ieri la Suceava, cu autobuzul, la capitolul indisponibilitati raminind, alaturi de suspendatul Ilie, Cantea si Ionescu. Problema cea mai importanta ramine rezolvarea postului de fundas stinga ramas serios descoperit dupa plecarea lui Bordeanu la Steaua.
Gazdele au intrat de joi in cantonament la hotel "Suceava", pentru a pregati partida de astazi. Antrenamentele au fost facute pe stadionul "Nada Florilor" din Falticeni, pentru a proteja gazonul de pe "Areni". Fotbalistii sint toti valizi, inclusiv noii legitimati Badan, Botan si Cojocaru, cooptati in lotul care a intrat in cantonament.
In legatura cu partida de astazi, antrenorul gazdelor, Marin Barbu ne-a declarat: "Indiferent de problemele care au fost sau mai sint la Poli, acesta este un club puternic al diviziei B. La obiectivul pe care-l avem ins nu ne putem permite nici un pas gresit pe teren propriu asa ca eu sper intr-o victorie a noastra, chiar daca ne va fi greu sa o obtinem. Referitor la Botan si Cojocaru, o data ce FRF si-a dat acordul de legitimare a lor, consider ca nimic nu a fost in neregula. Cred ca ii voi folosi pe ambii, pe primul chiar titular".
Merita mentionat faptul ca NC Foresta va pune la dispozitie doua autobuze pentru suporterii din Falticeni care vor sa asiste la partida.
Formatiile probabile:
Foresta – Dragomir – V. Balan, Ciobanu, Bernard – Schiopu, Brujan, Botan, Beldiman, Semeghin – Pacurar, Baicu.
Poli – Cimpeanu – Gavrilescu, Petrache, Urdaru, Paraschiv, Onut – Caunei, Dragoi, Cotan – Dobrea, Matinca.
Meciul va fi condus la centru de bucuresteanul C. Istrate.
Celelalte jocuri ale etapei: Tractorul Brasov – Callatis Mangalia ; Poiana Cimpina – Laminorul Roman ; Midia Navodari – Metrom Brasov; Sportul Studentesc – Juventus Bucuresti; Precizia Sacele – Diplomatic Vrancea; Cimentul Fieni – Gloria Buzau; Chindia Tirgoviste – Dunarea Galati; Petrolul Moinesti – Dacia Pitesti (Ovidiu MINEA)

Comentarii