Pariul lui Dan Petrescu

marți, 03 noiembrie 2009, 22:40
4 MIN
 Pariul lui Dan Petrescu

Evolutia neasteptata de buna a campioanei Romaniei in meciul disputat acum doua luni, pe "Ibrox Park" da sanse Unirii nu numai pentru calificarea in primavara europeana, dar chiar pentru accederea in optimile Ligii Campionilor, o premiera pentru fotbalul romanesc. Pentru aceasta, ar trebui ca Unirea sa cistige astazi, iar Sevilla sa invinga, pe teren propriu pe VfB Stuttgart. In acest caz, diferenta dintre Unirea si echipa germana s-ar ridica la cinci puncte si o remiza pe terenul svabilor ar duce echipa lui Dan Petrescu in optimi. De altfel, posibila victorie a ialomitenilor in fata echipei din Glasgow, ar fi prin ea insasi o premiera, pentru ca pina acum nici o echipa romaneasca nu a cistigat doua meciuri in grupa. Meciul cu Glasgow Rangers are o importanta cruciala pentru ambitiile formatiei lui Dan Petrescu, desi, aparent, scorul de 4-1 obtinut la Glasgow este o garantie a unui avantaj la rezultate directe in fata scotienilor. Numai ca, pentru ca acest atu sa conteze, Unirea trebuie sa ajunga la egalitate cu Rangers in clasamentul final al grupei, ceea ce nu este deloc sigur. Un precedent similar s-a intimplat acum trei ani: dupa ce a invins cu 4-1 pe Dinamo la Kiev, Steaua a fost condamnata sa obtina remiza pe teren propriu in fata formatiei ucrainene, pentru a-si securiza pozitia a treia in grupa.

Antrenorul Unirii, Dan Petrescu, a gasit un mod original de a-si motiva elevii inaintea acestei partide extrem de importante: a pariat cu jucatorii ca nu vor mai obtine nici un rezultat pozitiv in grupa, motivind prin aceea ca "romanii se multumesc cu putin". Ramine deci ca jucatorii din Urziceni sa se ambitioneze si sa-i dovedeasca lui "Mister" contrariul. Ca de obicei, inaintea unui meci important, directorul sportiv al echipei, Narcis Raducan, a incercat sa-si spioneze adversarii in ultimul meci disputat. Numai ca fostul atacant al Stelei si Rapidului nu a prea avut ce spiona, deoarece meciul dintre Rangers si Dundee United s-a intrerupt la pauza din cauza vremii ploioase care a transformat terenul intr-o mocirla de nedescris. Chiar din prima repriza (incheiata cu avantaj de 1-0 pentru Rangers, gol marcat de Steve Davis, cel care a ratat penalty, in tur, la 1-1), Raducan nu a avut ce remarca, in afara determinarii jucatorilor lui Walter Smith si a erorilor din defensiva. Din echipa Unirii vor lipsi Rusescu, Mehmedovic (ambii accidentati mai demult), dar si Bruno Fernandes, care a devenit incert (aproape indisponibil) in urma meciului de campionat cu Universitatea Craiova.
In privinta scotienilor, ei vin la Bucuresti nu pentru dregerea busuiocului, ci pentru a forta victoria, singura modalitate in care ar mai ramine in cartile europene. Din trupa lui Walter Smith va lipsi, ca si la Bucuresti mijlocasul algerian Madjid Bougherra, iar Lee McCulloch este incert.

In concluzie, Glasgow Rangers este nevoita sa atace, iar jucatorii lui Dan Petrescu doresc sa obtina victoria, chiar daca ramin in cartile calificarii si cu un rezultat egal. Ceea ce inseamna ca gazdele vor aborda mai prudent meciul, mizind pe cartea contraatacului. Se asteapta deci o partida de mare angajament, la capatul careia Unirea este capabila sa obtina o performanta de mare rasunet.

Formatiile probabile

Unirea: Arlauskis – Nicu, Maftei, Galamaz, Brandan – Ricardo, Apostol – Frunza, Balan, Varga – Bilasco.

acc Rusescu, Mehmedovic, Fernandes

Rangers: McGregor, Whittaker, Weir, Papac, Smith – Naismith, McCulloch, Thomson, Mendez, Rothen – Miller.

Arbitri: Claus Bo Larsen – Henrik Sønderby, Torben Jensen (Danemarca).

Astazi, se mai disputa in grupa meciul FC Sevilla – VfB Stuttgart.

Clasamentul grupei G

1. Sevilla        3          3          0          0          9-2     9

2. Urziceni     3          1          1          1          5-4     4

3. Stuttgart     3          0          2          1          3-5     2

4. Rangers     3          0          1          2          3-9     1

Celelalte meciuri de azi

Grupa E: Fiorentina – Debrecen, Olympique Lyon – Liverpool. Clasament: 1. Lyon – 9 p; 2. Fiorentina – 6 p; 3. Liverpool – 3 p; 4. Debrecen – 0 p.

Grupa F: Rubin Kazan – Barcelona (19:30), Dinamo Kiev – Inter Milano. Clasament: 1. Barcelona – 4 p; 2. Kiev – 4 p; 3. Rubin – 4 p; 4. Inter – 3 p.

Grupa H: Arsenal – Alkmaar, Standard Liège – Olympiakos Pireu. Clasament: 1. Arsenal – 7 p; 2. Pireu – 6 p; 3. Alkmaar – 2 p; 4. Standard – 1 p.

Comentarii