Patru guri de oxigen

vineri, 19 noiembrie 2010, 23:30
5 MIN
 Patru guri de oxigen

CSMU: Anghelache – Sandru (67 -Cretu), Vlaicu, Panait, Siminic – Drida, Panc, Cohen – Gado (56  – Cl. Ionescu; 73 Baiano), Kamara, Herghelegiu. Antrenor: Adrian Falub.

Unirea: Rotaru – Oara, Pistol, Soporan, Giurgiu –  Sabou (46  – Muresan) – Negura, Stanciu (81 – Schuller), Cristea, Oprea (67 – Himcinschi) – Bus. Antrenor: Adrian  Himcinschi.

Cartonase galbene: Cohen (‚64) – Pistol (‚16), Cristea (‚34), Oara (‚44), Negura (‚63), Oprea (‚65).

Arbitri: Dragos Teodor (Constanta); Sebastian Gheorghe (Suceava), Vladimir Urzica (Piatra Neamt).

Spectatori: 500.

1-0, min. 15: centrarea lui Gado de pe dreapta este reluata de Oara in proprie poarta;

2-0, min. 38: Gado centreaza, Kamara reia din careu iar Herghelegiu deviaza in plasa, cu calciiul, din 6 metri;

3-0, min. 60: Kamara, singur la 8 metri, in pozitie centrala, inscrie dupa centrarea lui Drida de pe dreapta;

4-0, min. 84: Cretu a finalizat cu un sut din lateral dreapta o actiune individuala.

Intilnind o echipa lipsita de noua jucatori importanti, CSMU a inceput meciul in forta, dind senzatia ca vrea sa faca uitate jocurile modeste din ultimele trei runde. Forcingul din start a avut efect gratie lui Oara, care, dupa ce si-a reglat tirul la poarta Iasului (sut prins de Anghelache in minutul 11) a inscris in proprie poarta! Dupa ce Panc a executat periculos o lovitura libera de la 25 metri (min. 17), jocul s-a mutat la poarta Iasului, Bus (21 – lovitura de cap din 8 metri, peste poarta; 22 – „cap" pe linga poarta; 26 – sut de la 30 metri prins de portar) iesind la rampa. Poli a reintrat in joc si a reusit sa duca scorul la 2-0, Herghelegiu, care a mai avut o actiune interesanta in minutul 32, semnind primul sau gol pentru echipa mare. Avantajul a fost conservat pina la pauza deoarece Bus nu a reusit sa-l invinga pe Anghelache nici in minutul 45^1, cind virful ardelenilor a trimis cu capul de la 14 metri.

Alba a inceput mai bine actul doi, Negura (sut de la 25 metri, respins in corner – min. 47) si Bus (reluare de la 8 metri peste poarta – min. 49) fiind la un pas de a relansa partida. Poli a taxat insa jocul prea avintat al oaspetilor, Kamara ducind scorul la 3-0 in minutul 60, la cinci minute dupa ce trimisese balonul in bara, in urma unei lovituri de cap din 6 metri, ivorianul reusind sa puna astfel capat secetei de goluri in care a stat de la inceputul sezonului trecut, atunci cind a lasat Argesul pentru Pandurii. In ciuda faptului ca zarurile fusesera aruncate, oaspetii au continuat sa puna probleme unei defensive iesene neasteptat de permisive, Stanciu (69 – sut respins de Anghelache pina la Himcinschi, care a reluat in blocaj), Himcinschi (71 – blocat de Anghelache) si Negura (75 – sut de la 20 metri prins in doi timpi de portar; 76 – incercare de la marginea careului mare, peste poarta) fiind la un pas de a inscrie golul de onoare. Contrar cursului jocului, Iasul a mai inscris o data, Cretu demonstrind ca pustii din gradinita Iasului s-au facut mari. Scorul putea ajunge la dimensiuni mai aproape de realitatea din teren in minutul 90, cind Anghelache a iesit pe sub minge la un corner, permitindu-i lui Pistol sa trimita cu capul, reluarea ardeleanului nefiind insa cadrata.

Astfel, Poli a realizat cea mai categorica diferenta din acest tur, doza de incredere care poate aparea in urma tonifiantului succes obtinut trebuind sa fie temperata rapid pentru ca urmatorii adversari, Vointa Sibiu si UTA, nu vor avea naivitatea Unirii.

Ionescu catre Falub: „Scoate-ma!"

^ Doi dintre jucatorii care au fost titulari in multe dintre partidele acestui tur, Al. Manea si Cornea, nu au fost inclusi in lotul de 18. Falub a explicat decizia: „Pina acum, am facut doua meciuri foarte proaste, la Craiova si Turda, si unul prost, cu Silvania. Am considerat ca trebuie sa mai schimbam echipa". ^ Ultima „victima" a lui Falub a fost Claudiu Ionescu, fotbalist care a fost schimbat la 17 minute dupa ce a intrat pe teren. „Ca om, mie imi place sa muncesc, sa fac sacrificii pentru echipa. Asta le-am cerut si jucatorilor. Cind i-am atras atentia lui Claudiu vizavi de ceea ce face pe teren, el mi-a raspuns sa-l schimb. Si l-am schimbat!" Antrenorul spune ca nu va lua o alta masura impotriva lui Ionescu: „Trebuie sa invete si ce inseamna umilinta. Daca va intelege ceva din acest episod, ne poate ajuta in continuare, pentru ca are calitati desoebite". ^ Doi dintre jucatorii din pepiniera Iasului, Cretu si Herghelegiu au marcat, lucru care l-a facut pe presedintele CSMU, Grigore Sichitiu, sa spuna la final: „V-am promis ca o sa dea goluri copiii Iasului, m-am tinut de cuvint. Lupta pentru promovare se da intre cinci formatii".^ Imediat dupa ce Poli a inscris golul doi, oaspetii au protestat, acuzind vehement ofsaid la Herghelegiu. La final, antrenorul Himcinschi a declarat ca „a fost ofsaid clar la golul doi", tehnicianul fiind corectat de Mircea Oprea, fostul jucator al FC Politehnica spunind ca „Soporan era pe linia portii, l-a scos din ofsaid". ^ Moderna tabela de marcaj achizitionata recent de Primaria Iasi a strajuit una dintre peluze. Scorul a fost tinut insa tot de tabela veche, trecerea la noua tehnologie urmind a avea loc la meciul cu UTA, din ultima etapa a turului. ^ Avind noua absente importante in lot, oaspetii au jucat cu trei juniori titulari, pe parcursul partidei mai intrind alti doi. Pe banca de rezerve au mai ramas inca patru juniori, mezinul fiind portarul Ignat, care are 15 ani! ^ Criticat de oficiali ai Albei inainte de meci, Falub nu a ramas dator la final: „Le-am prevazut unde o sa ajunga! S-a spus despre mine ca n-am facut decit 14 puncte la Unirea cit am antrenat acolo. Domnul Sarmes este un foarte bun specialist, insa uita ca eu am promovat Unirea. Am pus mult suflet la Alba, am multi prieteni acolo si ma doare cind munca nu mi-e respectata". ^ Antrenorul Iasului a replicat si tehnicianului Unirii, care a spus ca rezultatul era altfel daca putea conta pe tot lotul: „Dupa Silvania, antrenorul lor mi-a spus ca echipa e nepregatita fizic, acum altcineva se refera la jocul nostru. Sa ne lase echipa in pace si sa se uite la a lor, ca ei, saracii, nici nu-si dau seama ce se intimpla". ^ Ionut Negoita, presedintele asociatiei in cadrul careia functioneaza CSMU Politehnica, a spus dupa meci ca „scorul spune multe. Echipa a aratat unita. Faptul ca Mioveniul a batut Petrolul este un rezultat bun pentru noi".

Cuvintul tehnicienilor

Adrian Falub: „Este pentru prima data de cind am venit la Iasi cind echipa a aratat determinare, ca vrea sa cistige. Asta e un semnal ca putem creste pentru ca realizarile, jocul, vin pe parcurs. Vom sti clar unde sintem abia dupa meciurile cu Sibiul si UTA. Ma bucur pentru cei doi copii care au inscris".

Adorian Himcinschi: „Noi nu trecem printr-o perioada foarte buna, avem multe probleme. Scorul insa este mult prea drastic fata de aspectul jocului. Am avut la fel de multe ocazii ca si gazdele, insa, in timp ce noi am ratat, Iasul a profitat de greselile mari din defensiva. Lipsa de experienta si-a spus cuvintul, e greu sa joci cu copii de 15-16 ani. Daca nu erau excluderile din lot din aceasta saptamina si accidentarile, jocul era cu totul altul".

Comentarii