Patru puncte de la Steaua

luni, 03 martie 2008, 22:47
3 MIN
 Patru puncte de la Steaua

Daca oaspetii au rulat pe acelasi sistem etalat in prima runda, "4-1-4-1", modificarile in garnitura de start fata de partida cu Steaua fiind doar fortate si facute post pe post (Ciobanu in locul lui Onut si Milea in locul lui Ilie), buzoienii au schimbat "en-gros" fata de meciul din Cupa, cu Pandurii: patru jucatori noi in formula de start precum si alte redistribuiri in modulul nou ales (4-4-1-1), cu Vlaicu urcat la mijloc si Litu avind libertate de miscare in spatele virfului impins, Simion. Mutarile efectuate de antrenorul gazdelor, Stefan Stoica nu au avut insa darul sa surprinda, senzatia generala pe parcursul celor 90 de minute fiind ca Poli a controlat jocul.

Punctul forte al oaspetilor a fost organizarea, momentele periculoase ale gazdelor aparind doar in urma unor gafe individuale ale iesenilor. In rest, constructia buzoiana a fost anihilata relativ lejer, lipsa de inspiratie a gazdelor fiind coroborata cu o acoperire exacta a zonelor de catre oaspeti. Problemele acestora au aparut, in ciuda unei posesii prelungite, pe faza ofensiva, mai ales in prima repriza, cind atacurile nu au avut periculozitate, datorita formei mediocre a mijlocasilor de creatie Naidin si Bernsjak si a responsabililor cu golul, Cristea si Bilba. In conditiile in care majoritatea actiunilor Politehnicii s-au frint pina la 25 de metri de poarta gazdelor, moldovenii au fost periculosi in perioada amintita doar in urma unor faze fixe si a singurei iesiri la rampa a lui Cristea.

In actul doi, desi nu au generat modificari ale sistemului de joc (asta si datorita faptului ca aparitia lui Cl. Ionescu a dus la retragerea lui Litu), schimbarile efectuate de Stefan Stoica, care a renuntat la ambii inchizatori (stoperi ca formatie!) cu care a pornit in joc, au dat un tonus mai ofensiv gazdelor. Situatia a convenit insa Politehnicii, care a profitat de culoarele mai largi aparute in cimp si a initiat citeva atacuri periculoase, ramase insa fara finalitate. Cum nici Gloria nu a concretizat nimic, in momentele in care au aparut gafele individuale ale fundasilor Politehnicii, partida a ramas impartita: prima repriza – saraca, dar cu doua goluri, ambele dupa faze fixe, a doua – cu citeva faze de poarta (2-3 fiind scorul la cele periculoase), insa stearpa.

Rezultatul mentine Poli pe o pozitie calduta (X), insa inselatoare, distanta fata de locurile care duc in Liga a II-a fiind, in continuare, mica. Tocmai de aceea, "examenele" ce urmeaza, cu Ceahlaul (duminica) si apoi, cu Farul, pot cintari enorm.

Poli-catalog

Branet (6,5) – nu i se poate reprosa nimic la gol; a avut doua interventii sigure in actul doi, la suturile lui Eze si Simion, a gresit in minutul 28, eroarea sa surprinzindu-l pina si pe Litu.

Homei (6,5) – a reusit sa-l anihileze pe Eze, unul dintre cei mai periculosi buzoieni.

Ciobanu (6,5) – a coordonat eficient defensiva; a fost depasit de Simion o singura data, in minutul 87.

L. Munteanu (6) – pe un fond general exact, a comis o gafa mare in minutul 31, cind l-a scapat pe Simion si a cazut apoi impreuna cu buzoianul, intr-o faza care a generat discutii multiple.

Pecnik (5,5) – citeva erori in momente simple, pasa data lui Cl. Ionescu in minutul 56 fiind elocventa.

Milea (6) – harnic.

A. Cristea (5,5) – a tras bine in ultimul minut al primului act, a centrat periculos in minutele 3 si 70, fiind discret in rest.

Bersnjak (5) – in ciuda harniciei etalate, a dovedit lipsa de inspiratie in momentele importante, fie ca a fost vorba de marcajul la faza golului primit de Poli, fie de pase decisive ori finalizare, in minutul 72, de pilda, neincercind sa faca o alunecare la centrarea lui Bilba prin fata portii goale.

Naidin (5,5) – s-a simtit faptul ca a jucat nerefacut.

Sfirlea (7) – fie si pentru simplul fapt ca a semnat golul cu valoare de un punct merita remarcat.

Bilba (5,5) – sters in prima repriza, ceva mai activ in actul doi, cind a ratat o ocazie buna si a creat o alta faza importanta.

Paruolo (5,5) – nu a adus nimic important.

Comentarii