Pe Litoral, s-a ratat desprinderea

joi, 06 aprilie 2000, 23:00
3 MIN
 Pe Litoral, s-a ratat desprinderea

La sfirsitul partidei de miercuri de la Navodari, un imens regret i-a cuprins pe toti cei care, intr-un fel sau altul, au o cit de cit de mica legatura cu FCM Poli Iasi. Concluzia celor apropiati oaspetilor era generala: in formatie completa, iesenii nu aveau cum sa nu profite de degringolada totala in care a intrat Midia dupa ratarea promovarii. In tribune se vorbea chiar ca decizia cedarii a nu mai putin de 4 jucatori spre Farul a fost de ordin politic, de interes judetean, trecindu-se chiar peste capul presedintelui clubului din Navodari, Viorel Caprita care s-a opus decimarii echipei sale. Daca mai tinem cont si de suspendarea lui C. Popa si de cele patru accidentari (intre care si primii doi portari ai echipei!) nu mai mira cu nimic faptul ca banca de rezerve a gazdelor era plina de baietandri pentru care lama de barbierit reprezinta o noutate descoperita de curind, chiar si intre titulari facindu-si loc doi juniori.
Si Poli a avut mari carente de lot in acest meci (a lipsit aproape jumatate de echipa, adica cinci jucatori) cel mai mult simtindu-se absenta placii turnante a liniei mediane, Ion Radu – Medeleanu, ambii suspendati. Cele mai consistente probleme in jocul "alb-albastrilor" au aparut tocmai datorita randamentului scazut al mijlocasilor ieseni, doar Florin Sandu, pe post de inchizator, dind sperante pentru viitor, el reusind, pe linga frumosul gol inscris, sa-l anihlieze aproape in totalitate pe dispecerul gazdelor, veteranul Matei. In rest insa Ionescu (mijlocas stinga), Basascu (coordonator) si, mai ales, Onofras (mijlocas dreapta) au dezamagit, Leonida Nedelcu criticind dur la sfirsitul meciului prestatia acestora. In conditiile lipsei de coeziune de la mijlocul terenului, atit atacul cit si apararea au avut de suferit. Virful Serban a fost iarasi cel mai faultat jucator iesean, iar lipsa jocurilor s-a cunoscut in evolutia debutantului Andries, ambii ducind insa si lipsa de "materie prima". Fara o protectie in fata careului mare, apararea si Stoian (care a avut citeva interventii de efect, inclusiv pararea unui penalty) au suferit din greu mai ales in repriza secunda cind gazdele au mai legat cite ceva. Baza a fost Paraschiv, insa nici Ilie nu a dezamagit ca libero. Fundasul stinga Gheban a luptat din greu pe flancul sting acolo unde avea mai mereu doi adversari in fata, teoreticul fundas dreapta al Midiei fiind de fapt al doilea mijlocas de banda in timp ce pe dreapta, de la Gavrilescu se astepta mai mult.
Chiar si in conditiile amintite, cel putin o remiza se putea obtine lejer, Andries si Basascu (in penultimul minut de joc) ratind ocazii imense. Mai poate fi invocata si o oarecare lipsa de curaj din prima jumatate de ora cind Poli, aflata in avantaj, nu a fortat desi era evident ca Midia nu se regasea, gafele gazdelor aparind pe banda rulanta.
Una peste alta, gruparea din Copou a ratat un bun prilej de mai ameliora un "adevar" care, desi parea linistitor, este foarte inselator in actuala epoca a fotbalului romanesc cind anumite victorii (din ce in ce mai multe!) sint surprinzatoare doar pentru necunoscatori. (Ovidiu MINEA)

Comentarii