Pe urmele lui Gavatorta

luni, 25 iunie 2007, 21:12
2 MIN
 Pe urmele lui Gavatorta

In cantonamentul echipei Politehnica Iasi de la Cimpulung Moldovenesc a sosit un jucator argentinian. Este vorba de atacantul Leonardo Abalsamo, care provine de la formatia de liga secunda din Argentina, San Martin de Mendoza. Abalsamo, care va implini 27 de ani pe 31 iulie a jucat la o echipa mult mai titrata din tara tangoului, San Lorenzo de Almagro (2001-2002), dupa care s-a transferat la Independiente Rivadavia (2002-2003). In 2003, a evoluat la echipa chiliana Santiago Morning si la o alta formatie din Argentina, Lujan de Cuyo. Dupa un scurt sejur in Honduras, la Universidad, Leonardo a fost legitimat la San Martin, unde joaca din 2004. In sezonul de primavara actual, a evoluat cu imprumut la Lujan de Cuyo. Daca Abalsamo va confirma asteptarile antrenorului Ionut Popa si va fi transferat, el va deveni al saselea jucator argentinian care a evoluat in Copou, dupa Alejandro Gavatorta, Nicolas Chiesa, Juan-Pablo Raponi, Martin Saric si Gustavo Paruolo. Dintre acestia, singurii care au confirmat la Politehnica au fost Gavatorta si Saric. Primul a fost transferat, in iarna, la echipa elvetiana FC Thun, iar al doilea este pus pe lista de transfer a Politehnicii din aceasta vara. In prezent, singurul argentinian ramas in efectivele iesene este fundasul stinga Raponi. La Cimpulung, au mai fost in probe canadianul Chabot si francezul Fortes, care n-au reusit sa-l convinga pe Ionut Popa de calitatile lor.
In ceea ce priveste problemele de lot, Abalsamo ar fi al treilea atacant care se pregateste in cantonament, dupa Bilba si Palimaru. Cehul Martin Cernoch a fost consultat la Iasi de o echipa de cardiologi, care i-au recomandat repaus total timp de o saptamina, el ratind aceasta perioada de pregatire.
In rest, echipa a intrat de ieri intr-un program mai dur de pregatire cu doua antrenamente pe zi, unul tehnico-tactic, celalalt fizic. Conducatorii ieseni au reusit sa programeze si un meci amical, la sfirsitul perioadei. Simbata dimineata, iesenii se vor deplasa la Bistrita pentru a sustine o partida cu Gloria in drum spre Oradea, unde vor participa la nunta lui Sebastian Sfirlea.
Insa partenerul de pregatire al iesenilor nu va fi prima echipa a Gloriei, antrenorul Ovidiu Sabau aruncind in lupta toate fortele pentru partida tur din Cupa UEFA-Intertoto cu formatia muntenegreana FK Grbalj Radanovic, dupa victoria "subtire" din meciul tur. Contra iesenilor, va fi folosita o formatie de rezerve, cu unii dintre jucatorii nou-veniti, care urmeaza sa fie testati.

Comentarii